courses

Hanna arendt

Narrativ Salon i Snekkersten med Allan Holmgren: Hannah Arendt: Handlingens og tænkningens filosof

Narrativ Salon i Snekkersten med Allan Holmgren: Hannah Arendt: Handlingens og tænkningens filosof

Hannah Arendt er mere relevant end nogensinde. Hendes tanker om totalitarisme, tænkning og etik kaster lys over vores egen tid, hvor vi igen ser autoritære strømninger og polarisering. Denne Narrative Salon dykker ned i hendes centrale begreber og undersøger, hvordan de kan bruges i dag – både i vores samfund og i narrativ praksis.

Hannah Arendt regnes for en af det 20. århundredes mest originale tænkere. Selvom hun blev uddannet som filosof i Tyskland hos bl.a. Heidegger, foretrak hun at kalde sig politisk teoretiker. Hun udspringer af en eksistential-fænomenologisk tradition, men går videre end det eksistentielle perspektiv. For Arendt er verden først og fremmest politisk, og det er vores engagement i den politiske samtale og tænkning, der er afgørende for mennesket.

Hun arbejder med en række grundbegreber for de menneskelige vilkår, herunder pluralitet, natalitet, tale, handling, løfte og tilgivelse.

Aktuel som aldrig før
Arendt er i dag igen højaktuel, fordi hun beskæftigede sig intensivt med totalitære samfund – både Hitlers Nazityskland og Stalins Sovjetunionen. I dag ser vi totalitære tendenser både i Rusland og på højrefløjen i Europa og USA.

Hun blev verdenskendt i 1961, da hun dækkede retssagen mod naziforbryderen Adolf Eichmann i Jerusalem. Eichmann havde medvirket til at sende millioner af jøder i koncentrationslejr, og Arendt beskrev hans ondskab som banal. Det vakte voldsom debat, både blandt jøder og ikke-jøder.

I Ondskabens banalitet argumenterer hun for, at ondskab ofte opstår, når mennesker ophører med at tænke etisk – dvs. når vi holder op med at rette vores opmærksomhed mod den anden og de andre. Dette perspektiv er nært beslægtet med den decentrale tænkning, der også er en af grundidéerne i narrativ praksis.

Salonens fokus
På denne salon vil Allan Holmgren, en erfaren kender af Hannah Arendts forfatterskab, præsentere nogle af hendes centrale begreber og diskutere deres relevans for vores daglige liv – og for narrativ praksis.

Allan Holmgren vil blive interviewet af DISPUKs kommunikationsansvarlige Olivia Nepper Winther, og der vil blive serveret lidt snacks, vin og sodavand.

 

Ofte stillede spørgsmål

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

kl. 19.00-21.00

200 kr. + billetgebyr inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

24. sep 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 24. sep 2025

Interviewer

Olivia Nepper Winther

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Narrativ Salon i Aarhus: At se narrativ praksis på ny

Narrativ Salon i Aarhus: At se narrativ praksis på ny

Hvordan ser narrativ terapi ud, når vi beskriver den på ny? Hvordan kan vi fordybe os i en praksis, vi kender og holder af, og samtidig lade os inspirere af nye perspektiver?

Sanni Paljakka og Tom Carlson har netop udgivet bogen So you want to do narrative practice, hvor de undersøger, hvordan nutidig narrativ terapi – “contemporary narrative therapy” – kan forstås og praktiseres. Med blik for både det velkendte og det nye åbner bogen for refleksioner, der gør os genforelskede i den narrative praksis og samtidig minder os om at forblive nysgerrige, engagerede og undersøgende.

På DISPUK har vi praktiseret og undervist i narrativ terapi i mange år, og netop derfor er det afgørende at spørge: Hvordan ser narrativ praksis ud i dag? Hvilke nye landskaber kan træde frem, når vi gentænker og genbeskriver det, vi gør?

Sanni og Tom trækker i deres bog og praksis på mange af de samme inspirationskilder, der har formet os, men introducerer også nye perspektiver, der beriger og udvider vores forståelse. De insisterer samtidig på, at terapi altid er en politisk praksis – at narrativ terapi må forholde sig til de normer og magtstrukturer, der præger både terapilokalet og verden omkring os.

Til denne salon vil Sanni Paljakka og Tom Carlson sammen med psykolog Lasse Offenberg fra DISPUK udforske bogens tanker og diskutere, hvad det vil sige at arbejde med narrativ terapi i dag.

For et par år siden havde vi fornøjelsen af at møde Sanni og Tom her på DISPUK – en oplevelse, der stadig giver genklang. Vi har siden læst deres bog i personalegruppen, og vi ønsker, at deres tanker og praksis bliver tilgængelige for flere. Derfor inviterer vi til denne salon – en aften med fordybelse, inspiration og samtale om, hvordan vi kan se narrativ praksis på ny.

Samtalen vil blive modereret af DISPUKs kommunikationsansvarlige Olivia Nepper Winther. Der vil blive serveret vin, sodavand og snacks.

Salonen foregår på engelsk.

Ofte stillede spørgsmål

Parkering i Århus 

Der er betalt parkering ved adressen.

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

kl. 17.00-19.00

200 kr. + billetgebyr inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

17. jun 2025 Aarhus

Tilmeldingsfrist: 17. jun 2025

Interviewer

Olivia Nepper Winther

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail
Offenberg underviser set mod ryg

Kroppen som medfortæller

Kroppen som medfortæller

På denne 1-dags workshop med Lisette Valter udforskes kroppens rolle som medfortæller i det levede liv. Gennem en kombination af teori og praktiske øvelser vil vi arbejde med at skabe flere forbindelser og mulige veje mellem det levede liv og det fortalte liv

Om workshoppen

Kroppen er altid med os – som en stille baggrund og som en aktiv medfortæller i vores liv. Ofte er kroppen fraværende i vores fortællinger, men implicit er den med i alt, hvad vi siger og gør – og i måden, vi orienterer os i verden på. Kroppen er også altid allerede involveret i omgivelserne. Den er aktiv gennem bevægelser og sansninger, som fungerer anderledes end de samfundsmæssige selvfølgeligheder, vi er filtret ind i og forventes at navigere i.

På workshoppen vil der være fokus på kroppen, der gør, og på, hvordan og hvornår en kropslig opmærksomhed kan være et supplement i narrativ praksis. Vi er krop, vi har en krop. Denne dag sætter vi fokus på kroppen, der gør, når vi lever og taler.

Med udgangspunkt i kropsfænomenologiske, narrative og kreative ideer giver denne
workshop mulighed for at:

  • Undersøge, hvad vi får øje på, når vi sætter fokus på kroppen, der gør.
  • Udforske forbindelser mellem kroppens udtryk og fortællingers form.
  • Arbejde med kreative og forskellige måder til at inkludere kroppen i narrativ praksis.

Indhold og struktur

Workshoppen varer en dag og vil være en vekselvirkning mellem:

  • Teori: Oplæg om kroppens rolle som medfortæller og kroppens plads i narrativ praksis og kropsfænomenologi.
  • Praktiske øvelser: Der bliver både plads til ord, bevægelser og øvelser, så du får mulighed for at arbejde med kroppens udtryk og forskellige former for fortælling.
  • Refleksion og dialog: Mulighed for at dele erfaringer og reflektere over, hvordan kropslige oplevelser kan integreres i professionelle praksisser.

Underviser

Konsulent Lisette Valter fra DISPUK har gennem mange år arbejdet med at forstå kroppens og bevægelsernes rolle i det levede liv. Hun er optaget af, hvordan vi kan fortælle og leve historier, hvor kroppens vitalitet og bevægelser får plads.

Lisette har bred erfaring med at undervise, facilitere og samarbejde med børn, unge og voksne inden for socialpsykiatrien, på skoler, i NGO’er og på jobcentre.

Denne workshop udspringer af Lisette Valters tanker og praksis, som hun blandt andet har delt i DISPUKs nyhedsbrev og på en Narrativ Salon. Kroppen som medfortæller har været en rød tråd i hendes arbejde og udforskning af, hvordan vi kan skabe sammenhængskraft mellem det, der sanses, og det, der fortælles.

Hvem kan deltage?

Workshoppen er relevant for alle, der arbejder med mennesker og narrativ praksis, herunder terapeuter, konsulenter, undervisere og andre, der ønsker at integrere kroppens perspektiver i deres arbejde.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

1 dag

Kr. 3500,- kr.

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

4. nov 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 1. sep 2025

Inkl. forplejning

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

4. nov 2025 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - 25-826

25-826

4. nov 2025

1. sep 2025

1 dag

3.500,- inkl. moms kr.

Lisette Valter

Min. 12 - maks. 24 deltagere

4. nov 2025

Kl. 9.00-16.00

DISPUK 2, Strandvejen 202B, 3070 Snekkersten

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Underviser

Kontakt

Joan Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Undervisning og vejledning med inspiration fra narrativ praksis

Undervisning og vejledning med inspiration fra narrativ praksis

Dette kursus er målrettet undervisere af unge voksne og voksne, der ønsker at integrere narrative perspektiver i deres undervisnings- og vejledningspraksis

Den narrative tilgang bygger på antagelsen om, at mennesker allerede besidder værdifuld viden, færdigheder, erfaringer og værdier – også når de står i svære situationer eller oplever tvivl om deres liv, uddannelse eller fremtid.

På dette  kursus vil vi over 3 dage udforske, hvordan den grundlæggende antagelse om viden, færdigheder og værdier kan skabe rigere og mere nuancerede fortællinger gennem narrative metoder.

Fokusområder på kurset:

Udvikling af dig som underviser
Bliv klogere på egne værdier, færdigheder og professionelle muligheder.

Få indsigt i, hvordan der i selv udfordrende undervisnings- og vejledningssituationer ofte ligger skjulte ressourcer og positive fortællinger, der kan foldes ud.

Styrkelse af din praksis
Lær at anvende narrative perspektiver og metoder i din undervisning og vejledning.

Skærp dine evner til aktiv lytning og bevidsthed om de positioner, du indtager som underviser, og hvordan det påvirker dine deltagere.

Udvikl spørgsmål, der fremmer refleksion og giver deltagere bedre mulighed for at udfolde deres egne fortællinger.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er relevant for undervisere med eller uden kendskab til narrativ praksis. Både nybegyndere og mere erfarne deltagere vil få udbytte af at arbejde med de grundlæggende narrative metoder og principper.

På kurset vil du også blive præsenteret for:

  • Narrativ tilgang: Hvordan vi gennem en lyttende, spørgende og udfoldende tilgang kan bidrage til, at elever og studerende får en styrket fornemmelse af egen viden, værdier og færdigheder.

  • Underviserroller: Gennem en narrativ udforskning af mulige underviserpositioner, undersøger vi hvad forskellige positioner medfører for underviser, deltager og læringsmuligheder

  • Undervisningsplanlægning: Udvikling af færdigheder til at tilpasse narrative metoder til den konkrete målgruppe og den konkrete undervisningssituation.

  • Meningsskabelse: Forståelse af, hvordan mennesker skaber mening, og hvordan man som underviser kan bidrage til mere meningsskabelse og sammenhæng for både den enkelte og fællesskabet i undervisningen.

  • Udvikling af professionel identitet: Styrkelse af studerendes og elevers oplevelse af at have sammenhængende fortællinger fra bagud i tid og fremadrettet ift det at være og blive professionel.

  • Kollegial feedback: Konkrete metoder til kollegial feedback, der kan bidrage til at få øje på egne færdigheder og viden og egne udviklingsmuligheder.

Hvem underviser på kurset?

Undervisningen på workshop om undervisning og narrativ praksis varetages af Eva Kragh fra DISPUK og Vibeke Damlund, der er ansat som specialkonsulent i universitetspædagogik ved SDU Universitetspædagogik.

Sammen vil Eva og Vibeke skabe rammerne for, at kursusdeltagerne kan udforske mulighederne i underviser- og vejlederrollen. Med afsæt i solid læringsteori og mange års erfaring med narrativt baseret undervisning og konsulentarbejde inviterer de deltagerne til at prøve sig selv af som undervisere ved at udfordre og udvikle deres vante praksis.

Om dette kursus uddyber Vibeke Damlund:

”Jeg har i mange år arbejdet med at udvikle undervisning og undervisere individuelt eller i grupper og i mange forskellige sammenhænge. Jeg kan se, at det at tænke narrativitet ind i en underviserpraksis, giver nogle berigende perspektiver på det, vi kan kalde ’didaktisk fantasi’. Hvis vi har mod til at positionere os selv og vores deltagere anderledes, kan vi skabe berigende og inspirerende muligheder for at læreprocesser kan opleves som processer, hvor den enkelte oplever sig udfordret på sine forståelser og samtidig øver sig på at være i et læringsrum, hvor man måske kun aner konturerne af det, man skal komme til at mestre. At turde være i et rum af ’ikke-viden’ kan være med til at legitimere, at man som studerende, kursist, underviser; som menneske faktisk hele tiden mødes af store og små problemstillinger, som vi ikke kan kende gode svar på. Det er derfor vi lader os udfordre og berige af fx nye narrative perspektiver på vores undervisning og vejledning.”

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

3 dage

10.500 kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

7. jan 2026 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 15. nov 2025

Underviser

Vibeke Damlund

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

7. jan 2026 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - 26-802

26-802

7. jan 2026

15. nov 2025

3 dage

10.500 kr. inkl. moms

Eva Kragh

Vibeke Damlund

Min. 12 - maks. 24 deltagere

7. jan 2026

8. jan 2026

23. mar 2026

Kl. 9-16

DISPUK, Strandvejen 202, 3070 Snekkersten

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail
Christoffer og Camilla foto af deres ansigter

Narrativ Salon i Aarhus: Kan et brev ændre et samtaleforløb – og måske endda skabe en ny kultur i terapi?

Narrativ Salon i Aarhus: Kan et brev ændre et samtaleforløb – og måske endda skabe en ny kultur i terapi?

På denne salon dykker vi ned i narrativ brevskrivning, en praksis med rødder i narrativ terapi, som både kan styrke refleksioner mellem samtaler og skabe nye bevægelser i arbejdet med mennesker og deres historier.

Narrative breve og andre kunstneriske udtryksformer har spillet en vigtig rolle i udviklingen af narrativ terapi. Dog synes denne praksis at være gået tabt over tid.

Det er en pointe i en tekst af David Epston i Journal of Contemporary Narrative Therapy. Her skriver han om, hvordan brevskrivning kan ses som en praksis, der kan bibeholde og udvikle det litterære udgangspunkt, som narrativ praksis er rundet af.

Narrativ brevskrivning er en kreativ legeplads for terapeuter, der ønsker andre brevpraksisser end bevidningsbreve alene, der måske har fået en mere fremtrædende plads i narrativ praksis de seneste år.

Heldigvis findes der stadig terapeuter, som praktiserer narrativ brevskrivning som en fast del af deres arbejde. En af dem er DISPUKs konsulent Camilla Schjørring, der i mange år har arbejdet med narrativ familieterapi i børne- og ungdomspsykiatrien. Her blev Camilla uddannet af David Epston til at skrive breve, en praksis hun stadig gør brug af mellem hver samtale, hun har med et individ eller en familie:

”Det er urimeligt at forvente, at mennesker i krise kan huske, hvad de har talt om under en samtale. Derfor skriver jeg altid breve til dem efter en samtale – både for at hjælpe dem med at holde fast i det, vi har talt om, for at tilbyde dem et kærligt blik på dem selv og indholdet af samtalen og for at styrke deres refleksioner og bevægelser mellem samtalerne.”

En anden, der praktiserer narrativ brevskrivning, er Christoffer Haugaard, der blandt andet har arbejdet som psykolog på psykoseområdet ved Psykiatrien, Aalborg Universitetshospital. I dag samarbejder Christoffer med netop David Epston om at udvikle narrativ terapi ved at skrive respektfulde breve til vanskelige stemmer og problemer.

Mens Camilla skriver til de mennesker, hun har samtaler med, skriver Christoffer til de problemer, som dem, han taler med, fortæller om, fordi han behandler problemerne som reelle personer:

”Når jeg skriver et brev til et problem, skriver jeg det, som jeg ville skrive et brev til et menneske. Dermed tilskriver jeg også problemet gode motiver og intentioner. Det er ikke et strategisk kneb eller et sprogligt trick, men en måde at undersøge, hvordan den, jeg taler med, kan sameksistere og måske lære noget af problemet.”

Trods forskellige metoder deler Camilla og Christoffer en optagethed af mangfoldigheden i de narrative breve, og hvordan brevene kan fungere som en invitation til næste samtale.

På denne salon vil de dele praksisnære eksempler fra deres arbejde og reflektere over brevenes funktion som en stemning snarere end en forklaring.

Salonen modereres af DISPUKs kommunikationsansvarlige Olivia Nepper Winther, og der vil blive serveret vin, vand og snacks.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en inspirerende og nærværende aften!

Christoffer og Camilla foto af deres ansigter

Ofte stillede spørgsmål

Kl. 17.00-19.00

200,- kr. + billetgebyr inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

7. maj 2025 Aarhus

Tilmeldingsfrist: 7. maj 2025
Kursusnr. 25-1000

Interviewer

Olivia Nepper Winther

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail
Martin Nevers underviser

Hvordan kan narrativ praksis skabe trygge rammer for mennesker med traumer?

Hvordan kan narrativ praksis skabe trygge rammer for mennesker med traumer?

Denne endagsworkshop introducerer dig til traumeinformeret narrativ praksis og giver dig både en solid teoretisk forståelse og konkrete metoder, du kan bruge i dit arbejde.

Denne endagsworkshop introducerer dig til traumeinformeret narrativ praksis og giver dig både en solid teoretisk forståelse og konkrete metoder, du kan bruge i dit arbejde.

Vi ser nærmere på, hvordan traumer kan påvirke menneskers identitet og deres fortællinger om sig selv. Samtidig lærer du, hvordan meningsfulde samtaler kan hjælpe med at genfinde håb og styrke handlekraft.

Dagen byder på en introduktion til centrale begreber inden for narrativ praksis og traumepsykologi, som for eksempel sikkerhed, validering og eksternalisering – alt sammen præsenteret på en måde, der gør det let at omsætte til praksis.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

Kl. 9-15

3.500 kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

26. mar 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 15. jan 2025
Overtegnet

Underviser

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

26. mar 2025 Snekkersten Venteliste

DETALJER

Snekkersten - Kursusnr. 25-806

25-806

26. mar 2025

15. jan 2025

Kl. 9-15

3.500 kr. inkl. moms

Martin Nevers

Min. 12 - maks. 24 deltagere

26. mar 2025

Kl. 9-15

DISPUK 2, Strandvejen 202, 3070 Snekkersten Indgang via Snekkersten Stationsvej

Venteliste

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Narrativ salon i Snekkersten: Kroppen som medfortæller – og uundgåelig spiller på livets bane

Narrativ salon i Snekkersten: Kroppen som medfortæller – og uundgåelig spiller på livets bane

Udsolgt

Kom og bliv inspireret til at udforske kroppens fortællinger i din egen hverdag og praksis med DISPUKs nye konsulent Lisette Valter.

Kroppen er vores trofaste følgesvend – den er altid med os, både som en aktiv medfortæller og som en stille baggrund for vores historier. Nogle gange stemmer vores ord ikke overens med det, vi mærker eller oplever, og der opstår afstand. Andre gange kan ordene bygge bro til kroppen, gøre oplevelserne større og bringe nye lag af forståelse frem – både for os selv og for andre.

Kroppen er ikke vigtigere end sprog, relationer, kultur og diskurser, men den er en uundgåelig del af dem alle. Den gemmer på historier, som kun kroppen kan fortælle. Historier, hvor oplevelser former vores ord, tanker og det, vi deler med andre.
På denne Narrative Salon den 18. marts 2025 i Snekkersten zoomer vi ind på kroppen som medfortæller. Vi undersøger:

  • Hvordan kan vi skabe broer mellem det, der siges, og det, der sanses?
  • Hvad sker der med vores fortællinger og os selv, hvis vi giver nogen af kroppens bevægelser plads til at blive set, hørt og mærket?

Lisette Valter fra DISPUK har gennem mange år arbejdet med at forstå kroppens og bevægelsernes rolle i det levede liv. Hun er optaget af, hvordan vi kan fortælle og leve historier, hvor kroppens vitalitet og bevægelser får en naturlig plads. Lisette har bred erfaring med at undervise og samarbejde med børn, unge og voksne inden for socialpsykiatrien, på skoler, i fonde og på jobcentre.

Lisette vil blive interviewet af DISPUKs kommunikationsansvarlige Olivia Nepper Winther.

Ofte stillede spørgsmål

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

Kl. 17.00-19.00

200 kr. + billetgebyr inkl. moms

Interviewer

Olivia Nepper Winther

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Efteruddannelse i PPR-arbejde

Efteruddannelse i PPR-arbejde

Denne 1-årige uddannelse tilbyder en række konkrete, narrative og praksisnære værktøjer, der retter sig mod de vigtige og forskelligartede opgaver, der er en del af PPR’s komplekse arbejdsområde, herunder det praksisnære samarbejde med pædagoger og lærere, klasseindsatser, mødedeltagelse, konflikthåndtering og meningsfulde dokumentationsformer. Uddannelsen retter sig både mod nye og garvede medarbejdere i PPR.

Hvordan kan vi bringe faglig kreativitet, fokus på relationer og hverdagsrevolutionære praksisser ind i PPR-arbejdet, hvor kompleksitet, mangel på ressourcer og stigende opgavemængder er hverdagen? Og hvordan kan vi med konkrete greb og værktøjer øge muligheden for menings- og effektfulde indsatser? På denne 12-dages intensive efteruddannelse tilbydes håb, mod og konkret inspiration til udvikling af arbejdet i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), så det bliver meningsfuldt og praksisnært for både børn og unge samt de professionelle voksne, der omgiver dem.

Narrativ praksis i en kompleks hverdag:

Narrativ praksis kan bidrage til at skabe nye perspektiver på arbejdet i PPR. Gennem uddannelsen får deltagerne en grundig introduktion til, hvordan narrativ praksis kan anvendes til at skabe relationer, der fremmer meningsfuldhed og mod til at tænke og handle kreativt. Fokus er på at være den rollemodel, vi ønsker, voksne skal være for børn og unge, og på at skabe muligheder for forandringer, selv under vanskelige strukturelle forhold.

PPR-området er præget af mangeartede udfordringer, hvor frustration og afmagt kan fylde hos de voksne, der arbejder med børnene. Efteruddannelsen giver deltagerne redskaber til at håndtere disse udfordringer og styrke deres evne til at navigere i komplekse situationer. Særligt fokuseres der på, hvordan man kan arbejde med konfliktfyldte samarbejdsrelationer og skabe bevægelse, selv når rammerne er stramme.

Formål

Uddannelsens formål er at give deltagerne:

  • Viden om, hvordan narrativ praksis kan integreres i PPR-arbejdet
  • Inspiration til at udvikle praksisnære tilgange, der skaber positive forandringer i hverdagsmiljøerne for børn og unge
  • Redskaber til at navigere i komplekse samarbejdsrelationer og strukturelle udfordringer

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til psykologer og andre faggrupper, der arbejder med sparring, rådgivning, mødeledelse og opkvalificering af pædagogiske miljøer i samarbejde med lærere, pædagoger, ledere, forældre og andre nøgleaktører i barnets liv. Den er også relevant for psykologer og andre aktører, der ønsker at arbejde inden for PPR-området.

Undervisningsform

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til refleksion over egen praksis. På uddannelsen vil der derfor være mulighed for fordybelse og refleksion gennem øvelser og eksempler fra PPR-feltet. Vægtningen mellem teoretiske oplæg, drøftelser og refleksion i grupper eller i plenum og øvelser med de præsenterede metoder varierer afhængig af de temaer, der arbejdes med. Alle dele vil dog altid være en del af undervisningen.

Forløb og indhold

Uddannelsen består af 12 undervisningsdage fordelt på 6 moduler af to dages varighed med intensiv undervisning og træning.

Deltagerne vil få konkrete redskaber til at formulere sig både mundtligt og skriftligt – fx i mødesituationer eller ved dokumentation.

Efteruddannelsen er praktisk orienteret og inddrager konkrete eksempler og øvelser. Indholdet omfatter blandt andet:

  • Eksempler på konkrete tiltag i dagtilbud og skoler
  • Redskaber til at styrke samarbejdet med lærere og pædagoger
  • Konflikthåndtering i et narrativt perspektiv
  • Mødedeltagelse, der fremmer bevægelse og udvikling i samarbejdsrelationer
  • Refleksion over egen praksis – hvordan kan man bruge sin faglighed på nye måder?
  • Dokumentation af udvikling: Hvordan kan vi dokumentere uden kun at bruge skriftlige metoder, og hvordan kan vi støtte lærere og pædagoger i dette arbejde?
  • En metode til at arbejde med klasser, hvor ”tingene bøvler”

Mellem undervisningsgangene får deltagerne til opgave at afprøve nogle af de metoder/greb i praksis, som de har hørt om i undervisningen, som vi så kan samle op på i det følgende modul. Derudover vil der være en obligatorisk studiegruppedag mellem undervisningsgangene, der dels har til formål at sikre tid til fordybelse og refleksion, og dels giver mulighed for erfaringsudveksling og netværk på tværs af kommuner.

Studiegrupper

Deltagerne mødes en hel dag mellem hvert undervisningsmodul i mindre studiegrupper – det vil sige i alt fem studiegruppedage. Grupperne etableres på første undervisningsgang. Der arbejdes med øvelser, litteratur og drøftelse af deltagernes erfaringer med at omsætte de narrative metoder til egen praksis

Litteratur

De bøger, som skal bruges på denne uddannelse oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.

Eksamensform

Uddannelsen afsluttes med, at hver enkelt deltager laver en mindre præsentation, der viser, hvordan deltageren har omsat narrativ inspiration i egen praksis. Til præsentationen skal deltageren fortælle om eller vise klip af, hvordan han eller hun har omsat nogle af de narrative metoder til egen praksis samt fremlægge nogle af de teoretiske og metodiske overvejelser, det har givet anledning til undervejs. Fremlæggelsens varighed er 20-30 minutter. Fremlæggelserne bevidnes af de øvrige deltagere.

Kursusbevis

For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal deltagerne opfylde følgende:

  • Have deltaget i mindst 10 af de 12 undervisningsdage.
  • Have præsenteret egen praksis ved den afsluttende fremlæggelse, der rummer fremvisning af ca. 10 minutters uddrag af en samtale eller konsultativ proces.
 

Uddannelsen kan med deltagelse i 4-dages kursus i narrative samtaler, eller tilsvarende, samt en 10 siders opgave, give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige samtaleterapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse. 

Bemærk dog, at tilmelding til 2.-3. året er forbeholdt igangværende kursister fra grunduddannelsen på DISPUK. De skal tilmelde sig senest d. 8. august året før opstart af 2.-3-året. Herefter tilbydes evt. resterende pladser (eller plads på ventelisten) til øvrige ansøgere fra eksempelvis supervisoruddannelsen.  

Hvis du efter uddannelsen overvejer at læse videre på henholdsvis 2.-3. året og derefter 4.-5. året, så husk at læse adgangskriterierne til de specifikke hold, da de skærpes undervejs. F.eks. skal den studerende kunne dokumentere minimum tre års erhvervserfaring med samtaler, inden påbegyndelse af psykoterapeutuddannelsens 4.-5. år. 

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

På modulerne på vores psykoterapeutuddannelse får man som privatbetalende 15% rabat – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret. Bemærk, at denne rabat kun gælder på hhv. Grunduddannelsen, 2-3. året samt 4-5. året

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

12 + 5 dage

31.000,- kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

21. aug 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 1. jun 2025

Underviser

Tine Mølgaard

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

21. aug 2025 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - Kursusnr. 25-795

25-795

21. aug 2025

1. jun 2025

12 + 5 dage

31.000,- kr. inkl. moms

Martin Nevers

Tine Mølgaard

Min. 12 - maks. 24 deltagere

21. aug 2025 - 22. aug 2025

9. okt 2025 - 10. okt 2025

20. nov 2025 - 21. nov 2025

12. jan 2026 - 13. jan 2026

23. feb 2026 - 24. feb 2026

26. mar 2026 - 27. mar 2026

Kl. 9.00-16.00

DISPUK Snekkersten Stationsvej 13 3070 Snekkersten

27. aug 2025

3. nov 2025

27. nov 2025

29. jan 2026

3. mar 2026

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail
Briller, blok og blyant

Narrativ psykoterapeutuddannelse

Narrativ psykoterapeutuddannelse

Efteruddannelse til Narrativ Psykoterapeut

DISPUKs efteruddannelse til narrativ psykoterapeut er struktureret omkring metodiske, teoretiske og tematiske temaer. Uddannelsen er opdelt i undervisningsmoduler, der omfatter træning, supervision og egenterapi. Der er en kontinuerlig opbygning af psykoterapeutiske færdigheder på et stadigt højere niveau for hvert år.

Uddannelsens formål er at uddanne studerende i følgende færdigheder:

Den 5-årige efteruddannelse

Efteruddannelsen er opbygget i tre hovedfaser:

DISPUKs Narrative Grunduddannelse (1. år)
Uddannelsesbevis: Narrativ Samtalepraktiker

Efteruddannelse i Narrativ Samtalepraksis (2.-3. år)
Uddannelsesbevis: Narrativ Samtaleterapeut

Efteruddannelse i Narrativ Samtalepraksis (4.-5. år)
Uddannelsesbevis: Narrativ Psykoterapeut

Martin Nevers underviser

Beskrivelse af hvert uddannelsesmodul

Hvert modul har sin egen selvstændige beskrivelse, som kan findes på DISPUKs hjemmeside. Beskrivelserne omfatter formålet med modulet, undervisningens omfang, pensum, kursuslitteratur samt eksamensform.

Timefordeling

Uddannelsens samlede undervisningstimer er fordelt som følger:

Teori og metode: 450 lektioner
Supervision i gruppe: 208 lektioner
Egenterapi i gruppe: 158 lektioner
Studiegruppe (træning og teori): 296 lektioner

Uddannelsessteder

Uddannelsen kan tages i enten Snekkersten eller Aarhus for de første 3 år. 4.-5. år udbydes som udgangspunkt kun i Snekkersten, med mulighed for undervisning i Aarhus ved minimum 6 deltagere.

Hent detaljeret information om Psykoterapeutuddannelsen

Download beskrivelse

Få alle detaljerede informationer om Narrativ psykoterapeutuddannelse i denne PDF.

Download studieordning

Studieordning for psykoterapeutuddannelsen

Kontakt

Mette Agerbo

Kursussektrær

agerbo@dispuk.dk

4922 5161

send mail

PPR i et narrativt perspektiv

Udsolgt

Hvordan faglig kreativitet, fokus på relationer og hverdagsrevolutionære praksisser kan blive baggrundsmusikken i et arbejdsfelt, der er præget af kompleksitet, modsatrettede krav, etiske dilemmaer og stigende opgavemængder.

 

Håb, mod og konkret inspiration til udvikling af PPR-arbejdet med den pædagogiske praksis i dagtilbud og skoler.

 

Det er, hvad vi håber at indgyde under denne narrative salon med DISPUKs direktør Martin Nevers og psykolog Tine Mølgaard, der har mange års erfaring fra kommunal Pædagogisk Psykologiske Rådgivning (PPR).

 

Martin og Tine er begge ildsjæle, når det kommer til især børn og unges trivsel. Med udgangspunkt i begrebet “Praksisnær PPR”, vil de i denne narrative salon fordyber sig i, hvordan PPR-medarbejderen kan agere den gode rollemodel i samarbejdet med pædagoger og lærere og dermed skabe grobund for vigtige justeringer af den pædagogiske praksis, der udgør børnenes levevilkår. 

 

Så tag dine kollegaer under armen og forbered dig på en aften med masser af konkret inspiration, god energi og ikke mindst håb for en endnu mere meningsfuld og kreativ PPR-praksis.

Ofte stillede spørgsmål

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

2 timer

200,- kr. + billetgebyr inkl. moms

Interviewer

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.