Nyheder

Gruppe mennesker

DISPUK får nye ejere

DISPUK får tre nye direktører fra 1. januar 2022

Gruppe mennesker
Sidsel Brandt Hasberg

Share

“Det er nu sikret, at kontinuiteten og det høje faglige niveau i DISPUK fortsætter mange år fremover,” siger den afgående direktør, Allan Holmgren.

Efter 32 år stopper psykolog, mag.art. og adjungeret professor Allan Holmgren som direktør for og ejer af DISPUK – Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning og Konsultation. Sammen med ham stopper også Anette Holmgren som direktør i instituttet, der både tilbyder efteruddannelser, terapi og supervision til mange forskellige faggrupper – med udgangspunkt i det, der kaldes narrativ praksis: Det er gennem fortællinger, der skabes identitet.

Videreførelsen af DISPUK har været længe planlagt

De nye ejere og direktører i DISPUK bliver cand.psych. og psykoterapeut Lasse Offenberg, lærer og psykoterapeut Martin Nevers og økonomichef og psykoterapeut Henriette Askestad. Overtagelsen sker den 1. januar 2022.

”De har alle tre arbejdet i DISPUK i en lang årrække. Så det er med stor taknemmelighed og glæde, at det nu er sikret, at kontinuiteten og det høje faglige niveau i DISPUK fortsætter mange år fremover i den ånd, jeg har kaldt hverdagsrevolutionær praksis,” siger Allan Holmgren.

”Jeg er 68 år gammel og har nået en alder, hvor det er på sin plads at give stafetten videre til yngre kræfter, mens jeg stadig er frisk, skarp og rørig, så jeg de næste mange år kan bidrage til udviklingen i DISPUK uden samtidig at have ansvaret for den daglige drift,” siger den afgående direktør, der ligesom Anette Holmgren fortsætter sin undervisning i DISPUK. De to viderefører også DISPUKs Forlag, der siden etableringen i 2016 har udgivet fagbøger om narrativ teori og praksis.

De kommende direktører, Henriette Askestad, Lasse Offenberg og Martin Nevers, glæder sig over, at overdragelsen er sket i stor åbenhed og med opbakning fra hele organisationen. De ser frem til at fortsætte arbejdet med at skabe gode efteruddannelser:

”DISPUK skal også fremover være et sted, som tilbyder fordybelse og alternativer. Vi ønsker, at deltagerne på vores efteruddannelser skal lære ét teoretisk perspektiv – det narrative – og dets anvendelsesmuligheder grundigt at kende, så de kan bruge det kreativt i deres daglige arbejde – om de er ledere, konsulenter eller på andre måder arbejder med mennesker i behandlings- og undervisningssektoren,” siger Martin Nevers.

Historien

Allan Holmgren grundlagde DISPUK 1. januar 1990. Inden etableringen af DISPUK havde han som 29-årig startet den selvejende institution Snekkersten-kollektivet i 1982 efter færdiggørelsen af sin uddannelse som mag.art. i psykologi. Kollektivet var et såkaldt ”halfway-house” for yngre voksne, som var diagnosticeret med alvorlige psykiske lidelser.

Inden da havde Allan Holmgren som 24-årig psykologistuderende sammen med en medstuderende allerede i 1978 etableret Snekkersten-kollektivet som et familie-pleje-opholdssted for unge fra ungdomspsykiatriske afdelinger, hvor de to studerende boede sammen med de unge – fortrinsvis fra Montebellos ungdomspsykiatriske afdeling i Helsingør, hvor Allan Holmgren arbejdede som studerende fra sommeren 1977.

Lige fra DISPUKs start har fokusområdet været på efteruddannelser af professionelle fortrinsvis fra behandlings- og socialsektoren. Fra 1992 kom der også leder- og konsulentuddannelser på programmet. Flere tusinde har i årenes løb været igennem DISPUKs efteruddannelsesforløb, kurser og workshops.

I 2006 blev Allan Holmgren udnævnt til adjungeret professor i ’coaching som ledelsesredskab’ på Copenagen Business School (CBS), Institut for Ledelse, Politik og Filosofi i København. Han har undervist som ekstern lektor på CBS på ’Master of Management Development’-uddannelsen siden år 2000.

I 2010 blev Anette Holmgren tilknyttet DISPUK som direktør. Hun har især haft fokus på behandlingsområdet og har medvirket til at udvikle DISPUKs efteruddannelser.

Bred vifte af efteruddannelser

I dag tilbyder DISPUK en bred vifte af efteruddannelser som eksempelvis familieterapi, psykoterapi, traumebehandling, supervisoruddannelser, forskellige lederuddannelser, konsulentuddannelser og en misbrugsuddannelse.

DISPUK har altid markeret sig ikke blot i Danmark, men også internationalt i frontlinjen i skabelsen af innovative metoder i behandlings- og ledelsesarbejdet. DISPUK er kendt for at have et bredt internationalt samarbejde med førende kapaciteter fra det meste af verden, og for at have en markant teoretisk velfunderet kritisk profil i offentligheden.

Må jeg få lidt natmad

Ny samtalebog om erfaringerne fra en institution for tvangsfjernede børn

Ny samtalebog om erfaringerne fra en institution for tvangsfjernede børn

DISPUK udgiver bog om erfaringerne fra et børnehjem

04.06.2021
Share

Denne tekst er i første gang bragt som en del af DISPUKs nyhedsbrev, maj 2021.

Mange – både børn og voksne – har haft det svært det sidste års tid med isolation og ensomhed, men mange børn har det permanent svært. Især de børn, der er anbragt uden for hjemmet. På børnehjem og opholdssteder.

DISPUK udgav 4. juni 2021 Må jeg få lidt natmad? En kritisk samtalebog, der gennem en e-mail udveksling mellem socialpædagog Niels Palle og psykolog Allan Holmgren afslører og dokumenterer de urimelige forhold, der bydes børn og unge på en institution for tvangsfjernede børn, hvor Niels Palle har arbejdet.

Lyt til narrativ salon om bogen her

Hør eller genhør Public Service på P1 i DR’s podcast- og radiounivers, DR LYD. “Mere natmad og bedre ledelse.” (Sendt d. 31. maj 2021)

Fraværende ledelse

Der bliver råbt ad børnene, og de bliver straffet for mindre forseelser. Man får nærmest indtryk af at læse om forholdene i et ungdoms- eller børnefængsel fra 1950’erne. Gennem Niels Palles iagttagelser fra sin ansættelse på en institution for anbragte børn og unge, giver Må jeg få lidt natmad? et både hjerteskærende og humoristisk indblik i, hvordan de voksne og professionelle bidrager til de problemer, som de forsøger at afhjælpe. Her er et uddrag fra bogen:

”Der er ikke et pædagogisk sprog blandt personalet, men en masse “synes”. Fagligheden er ekstremt lav, måske ikkeeksisterende. Jeg ved ikke helt, hvem jeg skal snakke med om det her. Ledelsen er fraværende. Vi ser dem på møder, hvor de fortæller, hvordan vi skal gøre, men de kommer aldrig ud på gulvet med os. Hvis institutionen er et skib, og livet er en flod, så står der ingen ved rorpinden. Vi smadrer ind i store sten og tømmer på vej ned ad floden. Det hele føles som overlevelse uden overblik og retning. På institutionen tager vi et minut ad gangen.

Kærlig hilsen, Niels Palle.”

Det særlige ved denne bog er, at den er så personlig. Det er ikke en idealistisk, men realistisk bog, der giver indblik i noget, vi sjældent hører om, nemlig den socialpædagogiske indsats – og ikke mindst manglen på samme – på en institution, hvor børn og unge er anbragt. Gennem egne erfaringer og fælles kritiske refleksioner med Allan Holmgren, sætter Niels Palle fokus på, hvordan fraværet af både ledelse og fælles faglighed skaber et dybt problematisk sted for børn at vokse op i Danmark.

Køb bogen på DISPUKs Forlag – klik her

 

Må jeg få lidt natmad

Du vil måske også synes godt om…

Narrativ praksis, Narrative samtaler, Psykoterapeut, Terapi

DISPUKs narrative grunduddannelse

Læs mere

Narrativ praksis, Narrative samtaler, Psykoterapeut, Terapi

DISPUKs narrative grunduddannelse

Læs mere

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.