Psykoterapeutuddannelse

DISPUKs narrative psykoterapeutuddannelse giver de studerende teori, færdigheder, selvindsigt og metoder til at bruge de terapeutiske modeller og forståelser i mange forskellige sammenhænge.

Psykoterapeutuddannelsen

– uddannelsen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening

Efteruddannelsen i narrativ psykoterapi er en 5-årig psykoterapeutuddannelse sammensat af 3 moduler, der er beskrevet her på siden. Forløbet på den 5-årige psykoterapeutuddannelse er nuanceret metodisk, praktisk, teoretisk og etisk funderet. Bestået psykoterapeutuddannelse giver direkte adgang til optagelse i Dansk Psykoterapeutforening.

Vi tilbyder også en specialistuddannelse i narrativ psykoterapi, som strækker sig over 2 år – den er fortrinsvis til psykologer og læger, men er også åben for andre akademikere.

Psykoterapeutuddannelsens opbygning og struktur

Den 5-årige uddannelse til narrativ psykoterapeut er DISPUKs mest omfattende uddannelse. Den består af:

 • DISPUKs narrative grunduddannelse – 18 undervisningsdage + 8 dage til studiegruppearbejde.
 • 2.-3. år: Grunduddannelse til narrativ samtaleterapeut – 18 undervisningsdage + 8 dage til studiegruppearbejde pr. år.
 • 4.-5. år: Overbygningsuddannelse til narrativ psykoterapeut – 24 undervisningsdage + 5 dage til studiegruppearbejde pr. år.

Hele forløbet kan tages separat eller som et samlet 5-årigt forløb. Kun et forløb taget i løbet af 7 år giver umiddelbar adgang til medlemskab af Dansk Psykoterapiforening.

Timefordeling:

Efteruddannelsen indeholder undervisning i narrativ terapi og metode. Uddannelsen er gradvist bygget op og nye elementer bliver efterfulgt af træning, supervision og egenterapi. Der er mest egenterapi på uddannelsens 4. og 5. år.

Timerne er fordelt på følgende måde: 816 lektioner plus 296 lektioner i studiegruppe

 • Egenterapi i gruppe 158 lektioner
 • Supervision i gruppe 208 lektioner
 • Teori og metode 450 lektioner
 • Studiegruppe (træning og teori) 296 lektioner

DISPUKs narrative grunduddannelse (Tidligere kaldet Basisåret eller 1.-året)

På grunduddannelsen får man en grundig introduktion til og træning af de narrative metoder, og man får en grundig introduktion til narrativ psykologi og pædagogik og til poststrukturalistisk filosofi og magtteori.
Det er vigtigt, at de studerende umiddelbart kan anvende de præsenterede metoder i deres arbejde og i deres personlige liv. Efter afsluttet forløb kan man kalde sig narrativ samtalepraktiker.

DISPUKs efteruddannelse i narrativ samtalepraksis: 2.-3.-året

På grunduddannelsen udvikles og forfines de metodiske greb og den teoretiske forståelse af de metoder og begreber, der blev præsenteret og trænet på basisuddannelsen. De studerende gennemgår en grundig træning af deres metodiske færdigheder. Efter afsluttet forløb kan man kalde sig narrativ samtaleterapeut.

DISPUKs efteruddannelse i narrativ samtalepraksis: 4.-5.-året

På psykoterapeutuddannelsens afsluttende del, overbygningsuddannelsen, er der fokus på terapeutiske nuancer og på udviklingen af en personlig terapeutisk stil. Psykoterapeutiske problemstillinger danner udgangspunkt for supervision og egen terapi på overbygningsdelen. Efter afsluttet forløb kan man kalde sig narrativ psykoterapeut.

Psykoterapeutuddannelsen kort fortalt:

 • 5-årigt forløb bestående af tre moduler, der kan tages separat eller samlet.
 • Er funderet i den narrative praksis.
 • Giver de studerende færdigheder og metoder til at arbejde med alle former for psykiske og sociale problemer.
 • Kan tages i Aarhus og Snekkersten. Uddannelsens 4. og 5. år udbydes sædvanligvis kun i Snekkersten. Ved min seks deltagere fra Jylland, kan supervision og egenterapi dog foregå i Aarhus. 4. året garanteres ikke opstart hvert år. 

Hvad lærer man på psykoterapeutuddannelsen?

DISPUKs uddannelse i narrativ psykoterapi giver de studerende færdigheder og metoder til at arbejde med alle former for psykiske og sociale problemer, kriser, traumer og problemstillinger i mange forskellige sammenhænge.

Psykoterapeutuddannelsen har først og fremmest fokus på at give mennesker mulighed for at fortælle om deres oplevelser. Ved at fortælle om de oplevelser og begivenheder, der har været i personens liv, kan de komme i kontakt med deres værdier, intentioner og håb. Det er denne proces, der styrker og udvikler menneskers identitet, og det er læringen herfra, der kan gavne dem i deres liv.

Godkendt psykoterapeutuddannelse hos DISPUK

Psykoterapeutuddannelsen er en efteruddannelse, som er evalueret og godkendt af Reflektor, der er det evalueringsinstitut, Dansk Psykoterapeutforening anvender som evaluerende instans for diverse psykoterapeut-uddannelser.

Tag psykoterapeutuddannelsen på arbejdspladsen

DISPUK arrangerer også psykoterapeutuddannelser ude på arbejdspladserne. Kontakt os på dispuk@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 for at få skræddersyet et tilbud, der passer perfekt til jeres arbejdsplads behov.

Narrativ praksis, Narrative samtaler, Psykoterapeut, Terapi

Narrativ psykoterapeut­uddannelse

Kursusbeskrivelser og tilmelding

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.