Narrativ supervisoruddannelse

Bliv narrativ supervisor og hjælp professionelle med at få overblik over de mange fortællinger, magtforhold og kræfter, der er på spil i problemstillinger.

Supervision betyder at få et bedre overblik – superior vision.

En supervisor er en person med mere erfaring og viden indenfor feltet end den, som superviseres. Det er dog ikke nok at have viden og erfaring for at være supervisor, og det er her, supervisoruddannelsen kommer ind i billedet.

Hvad lærer du på supervisoruddannelsen?

Gennem denne efteruddannelse i narrativ supervision vil deltagerne opnå færdigheder i både individuel supervision og gruppesupervision, lære at inddrage faglige, metodiske, organisatoriske, relationelle, personlige, magtmæssige og kulturelle perspektiver i supervisionen, samt lære at afdække væsentligste perspektiver i komplekse problemstillinger samt styre supervisionsprocessen.

Deltagerne får en grundig introduktion til og træning af de narrative metoder, og man får en grundig introduktion til narrativ psykologi, supervision og til poststrukturalistisk filosofi og magtteori.

Det er vigtigt, at de studerende umiddelbart kan anvende de præsenterede metoder i deres arbejde og i deres personlige liv.

Supervisoruddannelse i Aarhus og Snekkersten nord for København

Vi tilbyder supervisoruddannelsen i både Snekkersten i Nordsjælland, i køreafstand fra København og i Aarhus. Dispuks uddannelses- og kursussted i Nordsjælland ligger i Snekkersten ved Øresunds smukke og inspirerende kystomgivelser.

DISPUKs lokaler i Aarhus ligger ved Marselisborg Lystbådehavn med udsigt til Kattegat – kun få minutters kørsel fra Aarhus Midtby.

Vores supervisoruddannelse kort fortalt:

  • Er funderet i den narrative praksis.
  • Giver færdigheder i både individuel supervision og gruppesupervision.
  • Henvender sig til folk, der arbejder som eller ønsker at kvalificere sig som supervisor.
  • Kan tages i både Aarhus og Snekkersten.

Supervisoruddannelse med fokus på menneskers værdier

Uddannelsen i narrativ supervision har fokus på menneskers intentioner, værdier, håb og relationer. Der tages altid udgangspunkt i de problemer, mennesker henvender sig med, og som de ønsker hjælp til at komme væk fra. Supervision kan hjælpe til at tale om det, der er vigtigt – både for supervisanden og for klienten.

Uddannelsen i narrativ supervision har først og fremmest fokus på at give mennesker mulighed for at fortælle om deres oplevelser. Ved at fortælle om de oplevelser og begivenheder, der har været i personens liv, kan de komme i kontakt med deres værdier, intentioner og håb. Det er denne proces, der styrker og udvikler professionelles identitet, og det er læringen herfra, der kan gavne dem i deres liv.

Supervisoruddannelse funderet i den narrative praksis

Igennem supervisoruddannelsen får deltagerne grundig og fyldestgørende kendskab til den narrative metode og teori. Teorierne handler i høj grad om fortællinger, og om hvordan fortællingerne ligger til grund for vores identitet og selvopfattelse. På supervisoruddannelsen får deltagerne blandt andet kendskab til, hvordan hvert menneske er agent i sit eget liv, og at der er flere veje at gå, end det umiddelbart ser ud til. Supervisoruddannelsen støtter sig blandt andet på filosoffen Michael Foucault og hans teorier om normer, dominerende diskurser og moderne magt.

En anden betydningsfuld person for den narrative supervisoruddannelse er psykologen Lev Vygotsky og hans tanker om, at mennesker ved mere, end de tror, at de ved. Dette er et vigtigt aspekt i uddannelsen, da supervisorens opgave blandt andet er at hjælpe mennesker med at finde frem til viden, de ikke vidste, de besad.

Hvem henvender DISPUKs supervisoruddannelse sig til?

Supervisoruddannelsen er både for personer, hvis arbejde allerede indebærer at supervisere, vejlede og rådgive andre, og for personer, som ønsker at kvalificere sig til at arbejde som supervisor i fremtiden.

Ønsker du at vide mere om vores supervisoruddannelse?

Kontakt os på dispuk@dispuk.dk eller telefon 4922 5161, hvor I også kan få et skræddersyet et tilbud, der passer perfekt til jeres arbejdsplads behov.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.