,

Narrativ supervisor­uddannelse

Bliv bedre til at praktisere supervision gennem denne 1-årige efteruddannelse.

Supervision er en spændende og nødvendig praksis, der styrker og professionaliserer behandlings-, rådgivnings- og vejledningsarbejdet. Denne efteruddannelse i narrativ supervision sigter mod at kvalificere deltagerne til at løse supervisionsopgaver, der strækker sig fra individuel supervision til supervision i både større og mindre grupper, samt at ruste deltagerne til at kunne supervisere i relation til de involverede personer, gruppen, arbejdspladsen, samarbejdspartnere, kulturen, opgaverne, sproget og forhistorien.

Formål

Gennem denne efteruddannelse vil deltagerne opnå færdigheder i både individuel supervision og gruppesupervision, lære at inddrage faglige, metodiske, organisatoriske, relationelle, personlige og kulturelle perspektiver i supervisionen, samt lære at afdække væsentligste perspektiver i komplicerede problemstillinger og styre supervisionsprocessen.

Deltagerne vil lære og træne narrative metoder i supervisionssamtalen, herunder udfoldelse og skabelse af fortællinger, eksternalisering, positionskort, bevidning og genforfattende samtalepraksis (HVAD-modellen).

Målgruppe

Efteruddannelsen henvender sig til alle, som har opgaver der indebærer supervision, vejledning og rådgivning samt personer, der ønsker at kvalificere sig til fremtidige supervisionsopgaver.

Uddannelsen kan med deltagelse i 4-dages kursus i narrative samtaler, eller tilsvarende, samt en 10 siders opgave, give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige samtaleterapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse. 

Bemærk dog, at tilmelding til 2.-3. året er forbeholdt igangværende kursister fra grunduddannelsen på DISPUK. De skal tilmelde sig senest d. 8. august året før opstart af 2.-3-året. Herefter tilbydes evt. resterende pladser (eller plads på ventelisten) til øvrige ansøgere fra eksempelvis supervisor-uddannelsen. 

Undervisningsform

Efteruddannelsen har et særligt fokus på mulighederne i mundtlig og skriftlig bevidning, samt i brugen af poetisering og andre dokumentationsformer i supervisionen.

På undervisningsdagene vil deltagerne modtage undervisning i form af teoretiske og metodiske oplæg, med inddragelse af den læste litteratur. Der vil være demonstration og træning af en række forskellige supervisionsmetoder og principper. Undervisningsdagene vil indeholde live-supervision af deltagernes egne supervisionssamtaler, hvorved deltagerne oplever narrativ supervision i praksis.

Forløb

Efteruddannelsen består af 12 undervisningsdage klokken 9-16, og fem træningsdage i studiegrupper klokken 9-16. Hvert undervisningsmodul er af to dages varighed. På sidste undervisningsmodul præsenterer deltagerne deres egen supervisionspraksis.

Til hvert undervisningsmodul læses relevant litteratur.

Studiegrupper

På træningsdagene (5 enkelte dage) mødes deltagerne i mindre studiegrupper uden underviser. Grupperne skal praktisere supervision med hinanden og evt. inviterede supervisander, samt drøfte den læste teori

Litteratur

Litteraturen er primært på dansk og i et vist omfang på engelsk. Det forventes, at kursisten selv anskaffer de bøger, der fremgår af programmet.

Eksamensform

Uddannelsen afsluttes med en præsentation af deltagerens egen supervisionspraksis, hvor hver enkelt skal vise et supervisionsklip af ca. 15. min. varighed – eventuelt som lydfil. Deltageren har i alt 45 min. som kan bruges, som man ønsker. Optagelsen af supervisionen skal være transskriberet, så man kan følge med i teksten. 

Adgangskriterier

Forløbet regnes for en efteruddannelse, hvorfor det er et krav, at deltageren har en faglig relevant grunduddannelse som lærer, socialrådgiver, pædagog, sygeplejerske, sundhedsplejerske eller anden faggruppe med en mellemlang grunduddannelse indenfor det sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige område eller en grunduddannelse som psykolog, læge eller anden relevant akademisk uddannelse.

Deltagerne på efteruddannelsen skal, mens de går på uddannelsen, have mulighed for at praktisere supervision. 

Kursusbevis

For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal kursisten opfylde følgende: 

  • Have haft max. to dages fravær på undervisningsdagene.
  • Have haft mindst ét supervisionsforløb i løbet af uddannelsen.
  • Have præsenteret egen supervisionspraksis ved hjælp af en ca. 15 minutters video- eller lydoptagelse.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

Ja, er man privatbetalende får man 20% rabat på vores længerevarende efteruddannelser – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret.

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.

Klik her for at se opdateret liste på vores faq-side

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

12+5 dage

31.000 kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

7. apr 2025 Aarhus

Tilmeldingsfrist: 1. feb 2025

24. apr 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 15. feb 2025

Underviser

Oplyses senere

Datoer

7. apr 2025 Aarhus Tilmeld

DETALJER

Aarhus - Kursusnr. 25-701

25-701

7. apr 2025

1. feb 2025

12+5 dage

31.000 kr. inkl. moms

Oplyses senere

Min. 12 - maks. 24 deltagere

7. apr 2025 - 8. apr 2025

Alle dage kl. 9-16. Øvrige datoer meldes ud sommer 2024

NorR restaurant, Marselisborg Havnevej 46d, 8000 Aarhus C.

Alle dage kl. 9-16.

Tilmeld

24. apr 2025 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - Kursusnr. 25-700

25-700

24. apr 2025

15. feb 2025

12+5 dage

31.000 kr. inkl. moms

Oplyses senere

Min. 12 - maks. 24 deltagere

24. apr 2025 - 25. apr 2025

Alle dage kl. 9-16. Øvrige datoer meldes ud sommer 2024

DISPUK 2, Strandvejen 202 B, 3070 Snekkersten.

Alle dage kl. 9-16.

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Mette Agerbo

Kursussekretær

agerbo@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.