Med udgangspunkt i narrativ teori og praksis vil denne workshop med psykolog Camilla Schjørring give deltagerne mulighed for at træne og praktisere samtaler med forældre, hvor fokus er på at øge forældrenes egen handlekraft og ståsted som forældre. Samtidig vil vi hele tiden arbejde mod rigere fortællinger om det barn, som ikke er til stede og mod at skabe meningsfuldt sprog for psykisk lidelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor ofte bliver vi ikke bedt om at tale med forældre om deres barn, som ikke er til stede?

Barnet har måske meldt sig ud af forløbet. Måske opfører barnet sig på en måde, så en forståelse bliver, at der må tilføres viden til forældrene for, at hverdagen kan komme tilbage på sporet igen. Resultatet kan blive praksisser som ”Råd og vejledning af forældre”, ”Pårørendesamtaler” eller ”Psykoedukation”.

Ofte risikerer samtalerne at ende i gisninger om det, som barnet viser os. Gætterier på, hvad der mon egentlig er på spil. Og i vores iver for at hjælpe, kan vi komme til at centrere vores viden om problemet eller det diagnostiske sprogbrug. Og måske ligefrem foreslå løsninger på det, barnet udspiller i relationen til sine forældre – uden at det rykker, for hvad taler vi egentligt om, når vi ikke har barnets stemme i rummet?  

Denne 2-dages workshop henvender sig til:
Familiebehandlere, psykologer, socialrådgivere, syge-plejersker og læger samt andre, der kan have psyko-edukation og rådgivning af forældre som en del af deres arbejde.

Vi arbejder med og tager udgangspunkt i praksisser, som kan guide til at:

  • Revitalisere værdier i forældrelivet for at forældrene bedre kan handle efter dem, når stormen raser i hverdagen.

  • Skabe meningsfulde historier om afgørende øjeblikke sammen med barnet. For at kunne have samtaler med rigere fortællinger om barnet for øje.

  • En stillingtagen til effekterne af de normer, som forældreliv alt for ofte kan måles i forhold til samt gå på opdagelse i den diagnostiske beskrivelse for at blive klogere på, hvilke dele der kan skabe agenthed, bevægelse og åbne nye døre.

  • ’Skam’ som noget, der kan stå i vejen for forældres mulighed for at tage skridt hen imod andre og mere foretrukne handlinger over for barnet.

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

2 dage kl. 9-16

5.500 kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

21. nov 2024 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 10. okt 2024

Underviser

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

21. nov 2024 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - 24-820

24-820

21. nov 2024

10. okt 2024

2 dage kl. 9-16

5.500 kr. inkl. moms

Camilla Schjørring

Min. 12 - maks. 24 deltagere

21. nov 2024 - 22. nov 2024

Kl. 9-16

DISPUK, Stationsvej 13, 3070 Snekkersten

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.