Kontaktlæreruddannelse for højskole- og efterskolelærere

DISPUKs kontaktlæreruddannelse for efterskole- og højskolelærere er en praktisk uddannelse, der med afsæt i filosofi og holdninger inspireret af blandt andet Grundtvig, men også tænkere efter ham, vil introducere og træne praktiske metoder til at håndtere en stor del af det arbejde, man som lærer på en efterskole eller højskole varetager ved siden af klasselokalet.

Hvad lærer du på kontaktlærerudannelsen?

Narrativ praksis tilbyder et filosofisk afsæt og konkrete metoder til at håndtere samtaler og aktiviteter med mennesker for hvem, livet er svært, uden at det behøver at blive terapi. På DISPUKs kontaktlæreruddannelse undervises i konkrete metodiske greb til denne vigtige del af højskole- og efterskolearbejdet. Uddannelsen sigter mod at give deltagerne et fælles fagligt sprog for det, de gør, så de kan gøre det mere bevidst.

Vores kontaktlærerudannelse kort fortalt:

  • Underviser i konkrete metodiske greb til den vigtige del af højskole- og efterskolearbejdet, der ligger uden for undervisningslokalet.
  • Er tilrettelagt over seks forskellige temaer heriblandt ’At gøre svære samtaler lettere’ og ’At håndtere konflikter’.
  • Introducerer de væsentligste begreber og tankegange, der er forbundet med post-strukturalistisk og narrativ tænkning.
  • Træner konkret den narrative samtalepraksis for på den måde at kunne være med til at styrke menneskers selvfortællinger, fornemmelse af sig selv og handlekraft.
  • Kan tages i både Aarhus og Snekkersten.
  • Det er også muligt at afholde uddannelsen eller dele af den lokalt på din høj- eller efterskole. Kontakt Mette Agerbo, agerbo@dispuk.dk for et lokalt tilrettelagte forløb.

Hvem henvender vores kontaktlæreruddannelse sig til?

Uddannelsen henvender sig til alle efterskolelærere og alle højskolelærere.

Vi anbefaler, at man som skole sender mindst to lærere afsted på uddannelsen sammen for at styrke muligheden for refleksion og samarbejde om implementering af læring fra uddannelsen i det daglige arbejde.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.