Konsulentuddannelse

DISPUKs narrative konsulentuddannelse retter sig bredt mod konsulenter og andre, der har konsultative opgaver eller ønsker at kvalificere sig til fremtidigt konsultativt arbejde.

DISPUKs konsulentuddannelse har et dobbelt sigte. Dels bidrager den til, at konsulenten får en øget teoretisk forståelse af den organisatoriske kompleksitet, konsulenten arbejder med og i, gennem læsning og drøftelser af relevant litteratur om organisatorisk kompleksitet. Dels lærer deltagerne på DISPUKs konsulentuddannelse at anvende de konkrete narrative metoder til at etablere og gennemføre konsultative processer med respekt for forskelligheder i organisationen.

Den narrative konsulentuddannelse kan anvendes i alle arbejdsmæssige og sociale grupperinger – fra arbejdet med elever i skoler, relationer mellem kolleger, mellem kolleger og chefer, i ledergrupper og i større organisatoriske enheder.
Udgangspunktet for konsulentens arbejde er, at der altid er magtforhold på spil i enhver organisation. Men magten er hverken positiv eller negativ – den er produktiv.

På DISPUKs konsulentuddannelse lærer man at manøvrere i sprogets og magtens kompleksitet. Man lærer at hole sig ude af kampen.

Teoretisk og praktisk funderet konsulentuddannelse

DISPUKs konsulentuddannelse er funderet i narrativ psykologi og poststrukturalistisk filosofi. Den trækker på de narrative praksisser, som især den australske socialrådgiver Michael White har udviklet i arbejdet med mennesker med alvorlige problemer. 

Der vil være træning af de narrative metoder til at håndtere både individuelle samtaler, coaching, konflikter, grupper og større organisatoriske enheder. 

På DISPUKs konsulentuddannelse arbejder vi med deltagernes egne cases, problemer og opgaver på arbejdspladsen. Ved at sætte egne erfaringer i relation til konsulentuddannelsen, bringes uddannelsens teori, metoder og de lærte færdigheder i spil i praksis. Det sker også ved, at der kommer gæster udefra, som deltagerne på konsulentuddannelsen kan træne deres erhvervede konsulentfærdigheder med.

Konsulentuddannelsen kort fortalt:

  • Henvender sig bredt til dem, der arbejder med konsulentopgaver.
  • Tager udgangspunkt i praktiske eksempler fra arbejdspladsen.
  • Lærer dig avancerede narrative konsulent-metoder.
  • Kan tages i både Aarhus og Snekkersten.

Konsulentuddannelser for alle typer konsulenter

Deltagerne spænder bredt: Interne og eksterne konsulenter, offentligt og privat ansatte samt selvstændige konsulenter. Nogle deltagere arbejder konsultativt med afsæt i en faglig viden om det felt, de arbejder i, mens andre fortrinsvis arbejder som proceskonsulenter.

Konsulentuddannelse på arbejdspladsen

DISPUK arrangerer også konsulentuddannelse på din arbejdsplads. Kontakt os for et tilbud på telefon 4922 5161 eller dispuk@dispuk.dk

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.