Narrativ misbrugsbehandleruddannelse

Narrativ misbrugsbehandleruddannelse

DISPUKs misbrugsbehandleruddannelse har særligt fokus på at hjælpe den enkelte og familien til at kunne tale om de erfaringer og traumer, som ofte er en del af et misbrug. 

Den narrative tilgang til misbrug ønsker at medvirke til at skabe varige forandringer. Muligheden i behandlingen ligger i at hjælpe mennesker til at kunne leve i overensstemmelse med deres egne værdier uden hjælp fra misbruget. 

Praksisorienteret misbrugsbehandleruddannelse
Vores narrative misbrugsbehandleruddannelse indeholder grundig indføring i metodiske, teoretiske, etiske og praktiske behandlingsmuligheder med voksne, unge og børn, familier, grupper og netværk. 

Som deltager på vores misbrugsbehandleruddannelse får du træning i individuelle samtaler, parsamtaler og samtaler med grupper og familier med misbrugsproblematikker gennem en solid introduktion til de narrative samtalepraksisser. 

På DISPUKs misbrugsbehandleruddannelse lærer du konkrete samtalemetoder, såkaldte samtalekort, der kan hjælpe dig med at finde vej i både problemernes landskab og i de foretrukne værdiers landskaber og historie. 

På misbrugsbehandleruddannelsen er der fokus på de normer og ”burder”, der gør sig gældende i vores kultur, og som potentielt er undertrykkende i især vanskelige situationer præget at traumer og konflikter.

Kort om misbrugsbehandleruddannelsen

  • Er metodisk og teoretisk funderet i narrativ psykologi.
  • Fokusere på at uddanne deltagerne til at hjælpe mennesker med at leve tæt med deres egne værdier uden hjælp fra misbruget.
  • Er praktiskorienteret og tager udgangspunkt i de problemstillinger, deltagerne sidder med.
  • Udbydes skiftevis hvert andet år i hhv. Aarhus og Snekkersten.

Hvem henvender vores misbrugsbehandleruddannelse sig til?
Efteruddannelsen henvender sig til personer, som arbejder med misbrugsproblematikker i relation til børn, unge, voksne eller familier, og som ønsker at kunne bruge narrative forståelser og metoder i samtaler og aktiviteter i forhold til misbrugsproblematikkerne. Deltagerne kan arbejde i rådgivningscentre, institutioner, socialpsykiatrien, skoler, familieafdelinger, behandlingshjem eller i andre sammenhænge, hvor man arbejder med misbrugsproblematikker.

Vil du vide mere?
Kontakt os på dispuk@dispuk.dk eller telefon 4922 5161.

Misbrugsarbejde, Narrative samtaler

Narrativ misbrugsbehandler-uddannelse

Læs mere

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.