Familieterapiuddannelse

Familieterapi handler om, at du som familieterapeut hjælper en familie med at blive bedre til at fungere som familie.

Det kan f.eks. være i forbindelse med familietraumer, skilsmisser eller konflikter, som kan være svære for familierne selv at tale om, håndtere eller bearbejde. En narrativ familieterapeut kan bidrage til en konstruktiv samtale i en familie, der gennemgår en svær periode. Formålet med DISPUKs familieterapiuddannelse er at berige, udvikle og videreudvikle de færdigheder, som deltagerne skal bruge i deres daglige arbejde med familier.

Teoretisk og praktisk funderet familieterapiuddannelse

Uddannelsen i narrativ familieterapi bygger på den narrative praksis udviklet af den australske socialrådgiver Michael White og foregår på et teoretisk højt niveau.  Gennem hele forløbet vil teorien blive relateret til deltagernes praksis og egne erfaringer gennem eksempler og øvelser. 

Familieterapiuddannelsen kort fortalt

  • Er funderet i den narrative praksis.
  • Fokuserer på familieterapi, hvor alle historierne i en familie bliver fortalt.
  • Henvender sig til folk, der dagligt arbejder med familier.
  • Kan tages i både Aarhus og Snekkersten.

Hvem kan tage uddannelsen i familieterapi?

DISPUKs uddannelse i narrativ familieterapi henvender sig til personer, der arbejder på børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger, familiecentre, institutioner, skoler, fængsler eller i andre relevante sammenhænge, hvor der kan være behov for en familieterapeut og en familieorienteret indsats.  Da familieterapi-uddannelsen er en efteruddannelse, kræves det, at du i forvejen har en faglig relevant grunduddannelse. Det kan være en uddannelse som pædagog, socialrådgiver, psykolog, læge, præst, lærer eller anden mellemlang grunduddannelse inden for det sociale, pædagogiske eller sundhedsfaglige område. Det er endvidere en forudsætning, at du har et dagligt arbejde med børn, unge og/eller familier, så du kan anvende og træne de metoder, du lærer på uddannelsen.

Om narrativ familieterapi

Narrativ familieterapi fokuserer på, at det er nødvendigt, at alle historierne i en familie bliver fortalt. Familiens medlemmer bliver i narrativ familieterapi gjort til vidner til hinandens fortællinger. Uden en fælles historie er der nemlig ingen fælles identitet, ingen familiefølelse og samhørighed, men kun vrede, frygt, bitterhed, skam, skyld og sorg. Narrativ familieterapi har fokus på, at der ikke skal leves efter den magt, som de kulturelle normer opstiller for at være ”en rigtig” familie, men efter familiemedlemmernes egne værdier. Man kan være familie på utallige måder. Venner er eksempelvis den familie, man selv vælger.

Vil du vide mere?

Læs meget mere om familieterapi-uddannelsen i kursusbeskrivelserne. DISPUK arrangerer også familieterapiuddannelsen ude på arbejdspladsen. Kontakt os på dispuk@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 for nærmere information og tilbud.

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.