Narrativ Salon i Aarhus: Samtaler med børn udsat for traumer og svære problemer ved skilsmisser

På denne Narrative Salon vil Allan Holmgren fortælle om sine mange års erfaring med at tale med børn, der har oplevet voldsomme hændelser. Børn reagerer ofte på måder, så de får diagnosen ADHD. Men det er en misforståelse at diagnosticere børn på denne måde, mener Allan Holmgren.

Allan vil på denne salon bl.a. vise et klip fra en familiesamtale med en 6-årig dreng, der har overværet voldsomme og traumatiserende skænderier mellem sin far og mor. Ud fra dette klip vil Allan fortælle om det, som den engelske psykiater Bob Johnson kalder Verbal fysioterapi. Her er det terapeutens opgave at navngive de følelser, som barnet ikke selv har ord for og derfor ikke kan navngive, fordi barnet er overvældet af frygt. ”Frygtsystemet” har lammet ”sprogsystemet”. Det terapeutiske arbejde handler om at genoptræne den stemme, sprogets muskel, der er blevet svækket.

Samtaler med børn skal styrke børnenes muligheder for at begrebsliggøre deres følelser og det, der er vigtigt for dem. Børn skal have hjælp til at udtrykke sig, så de kan blive hørt. ”Man bliver lille af ikke at blive hørt,” som norske Nils Christie skriver.

Salonen forgår på Restaurant NorR, Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus

Ofte stillede spørgsmål

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

kl. 17.00-19.00

300 kr. + billetgebyr inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

Datoer oplyses senere.

Interviewer

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.