Tag en 1-årig efteruddannelse i narrativ traumebehandling og få en teoretisk, etisk og metodisk forståelse af traumer, deres effekter og deres heling.
Traumer opstår som konsekvens af meningsløse, chokerende eller nedbrydende hændelser. Traumer afskærer et menneskes adgang til sig selv og til frit at kunne tænke og mærke.
Narrativt traumearbejde handler om genetableringen af en persons fornemmelse af sig selv og andre, og om opløsning af de negative fortællinger, som traumerne har ført med sig. Deltagerne på efteruddannelsen introduceres til sammenhængen mellem traumearbejde, udviklingspsykologi og hukommelsesteori samt, hvorledes udvikling af en indre kropslig eller sanset fornemmelse er nødvendig for trivsel og handlekraft.
Formål
Formålet med efteruddannelsen er:
- At deltagerne opnår grundlæggende teoretiske, metodiske og etiske færdigheder i narrativ traumebehandling samt
- At deltagerne tilegner sig disse grundprincipper gennem træning og eksemplificering i praksis
- At deltagerne får anvendelige metoder og teorier, som umiddelbart kan anvendes i deltagernes eget arbejde med personer ramt af traumer samt
- Mulighed for at kunne arbejde med oplevelser og erfaringer fra i deltagernes eget liv gennem øvelser på uddannelsen.
Målgruppe
Efteruddannelsen er for alle, som arbejder med personer ramt af større eller mindre traumer, og som er interesseret i at inddrage narrative perspektiver i deres arbejde.
Undervisningsform
Metodisk bliver deltagerne undervist og trænet i grundlæggende narrative samtale-færdigheder med fokus på arbejdet med traumatiske oplevelser.
Undervisningsformen på efteruddannelsen vil bestå af grundige, gennemarbejdede teoretiske og metodiske oplæg, live- og videodemonstration af narrativt traumearbejde, metodisk træning af den narrative praksis relateret til deltagernes erfaringer med traumer, drøftelser af konkrete sager og problemstillinger samt brug af skriftlige refleksioner og breve.
Forløb
Uddannelsen består af 12 undervisningsdage fordelt på 5 moduler af to eller tre dages varighed med intensiv undervisning og træning. Der er en obligatorisk studiegruppedag samt en mindre skriftlig eller praktisk opgave mellem hvert undervisningsmodul.
Studiegrupper
Deltagerne mødes en hel dag mellem hvert undervisningsmodul i mindre studiegrupper – det vil sige i alt fire studiegruppedage. Grupperne etableres på første undervisningsgang. Der arbejdes med øvelser, litteratur og drøftelse af deltagernes erfaringer med at omsætte de narrative metoder til egen praksis.
Litteratur
De bøger, som skal bruges på denne uddannelse oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.
Opgaver på denne efteruddannelse
Deltagerne skal på det sidste modul som afslutning på uddannelsen fremlægge en film eller audio optagelse på cirka 10 minutter fra egen praksis, der eksemplificerer, hvordan deltageren har anvendt de narrative idéer i sit arbejde. Deltageren skal fortælle, hvilke metoder og principper deltageren har anvendt. Der er i alt 30 minutter til hver præsentation, der bevidnes af de øvrige deltagere. Præsentationerne foregår i mindre grupper.
Ud over den praktiske visning af eget arbejde skal deltagerne skrive en 4-5 siders synopsis med refleksioner over teori og metode og uddannelsens betydning for egen praksis. Der vil blive udleveret fyldig præsentations- og opgavebeskrivelse.
Adgangskriterier
Efteruddannelsen henvender sig til alle, der i deres arbejde møder mennesker, som har været udsat for traumatiserende, angst- og skamfulde, nedgørende, eller på andre måder, smertefulde eller sorgfulde oplevelser.
Kursusbevis
For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal kursisten have haft max. to dages fravær på undervisningsdagene.
Uddannelsen kan med deltagelse i 4-dages kursus i narrative samtaler, eller tilsvarende, samt en 10 siders opgave, give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige samtaleterapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse.
Bemærk dog, at tilmelding til 2.-3. året er forbeholdt igangværende kursister fra grunduddannelsen på DISPUK. De skal tilmelde sig senest d. 8. august året før opstart af 2.-3-året. Herefter tilbydes evt. resterende pladser (eller plads på ventelisten) til øvrige ansøgere fra eksempelvis supervisoruddannelsen.
Hvis du efter uddannelsen overvejer at læse videre på henholdsvis 2.-3. året og derefter 4.-5. året, så husk at læse adgangskriterierne til de specifikke hold, da de skærpes undervejs. F.eks. skal den studerende kunne dokumentere minimum tre års erhvervserfaring med samtaler, inden påbegyndelse af psykoterapeutuddannelsens 4.-5. år.
Ofte stillede spørgsmål
Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:
For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%
Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.
For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%
NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.
Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).
Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.
På modulerne på vores psykoterapeutuddannelse får man som privatbetalende 15% rabat – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret. Bemærk, at denne rabat kun gælder på hhv. Grunduddannelsen, 2-3. året samt 4-5. året.
Parkering i Snekkersten
Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.
Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.
Download pdf med kort og symboler – klik her
Parkering i Århus
Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.
Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag
Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.
Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.
Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk
Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.
12+4 dage
31.000 kr. inkl. moms
(klik her for at se alle datoer)
31. mar 2025 Snekkersten
Tilmeldingsfrist: 15. jan 202528. apr 2025 Aarhus
Tilmeldingsfrist: 5. feb 2025Underviser
Datoer
Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.
31. mar 2025 Snekkersten Venteliste
DETALJER
Snekkersten - 25-450
25-450
31. mar 2025
15. jan 2025
12+4 dage
31.000 kr. inkl. moms
Anette Holmgren
Allan Holmgren
Min. 12 - maks. 20 deltagere
31. mar 2025 - 2. apr 2025
2. jun 2025 - 3. jun 2025
19. aug 2025 - 20. aug 2025
13. nov 2025 - 14. nov 2025
15. dec 2025 - 17. dec 2025
Alle dage 9-16.
DISPUK, Strandvejen 202B, 3070 Snekkersten
13. maj 2025
17. jun 2025
15. sep 2025
26. nov 2025
Kl. 9-16. Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på den første mødegang.
28. apr 2025 Aarhus Venteliste
DETALJER
Aarhus - Kursusnr. 25-451
25-451
28. apr 2025
5. feb 2025
12+4 dage
31.000 kr. inkl. moms
Anette Holmgren
Allan Holmgren
Min. 14 - maks. 24 deltagere
28. apr 2025 - 30. apr 2025
16. jun 2025 - 17. jun 2025
28. aug 2025 - 29. aug 2025
2. okt 2025 - 3. okt 2025
8. dec 2025 - 10. dec 2025
Alle dage 9-16.
Restaurant NorR, Marselisborg Havnevej 46d, 8000 Aarhus C
13. maj 2025
20. aug 2025
15. sep 2025
12. nov 2025
Kl. 9-16. Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på den første mødegang.
Har du spørgsmål til kurset?
Registration Form
12+4 dage
28. apr 2025 Aarhus
31. mar 2025 Snekkersten
31.000 kr. inkl. moms