Narrativ konflikthåndtering – 1-årig uddannelse
Tag en efteruddannelse i narrativ konflikthåndtering og lær at adskille konflikten fra personerne: Det skaber mulighed for at se andre perspektiver og muligheder.
DISPUK’s efteruddannelse i narrativ konflikthåndtering og mediation giver en grundig indføring i metodiske, teoretiske, etiske og praktiske muligheder for konflikthåndtering.
Formål
Konflikter opstår, når der ikke kan skabes mening i de uretfærdigheder og krænkelser, man oplever, og man ikke kan få øje på forståelige eller acceptable intentioner hos den anden. Man kan også sige, at konflikter opstår, når de fortællinger, der er til rådighed, ikke kan favne og inddæmme uenighederne. Konflikter fjerner ofte mennesker fra hinanden og indimellem også fra sig selv. Det vil sige, at indholdet i konflikten kan blive vigtigere end de skader på relationer, som konflikten skaber.
Efteruddannelsen i narrativ konflikthåndtering skærper deltagernes blik for, hvordan konfliktfortællinger skaber dominerende sandheder, og den træner deltagerne i at hjælpe til opløsningen af fastlåste situationer og etableringen af nye handlinger.
Målgruppe
Uddannelsen er relevant for alle, der arbejder med mennesker, samt hvor konflikter kan stå i vejen for trivslen og opgaveløsningerne: Konflikter i skoler, institutioner, fængsler og i forhold til kriminalitet, foreninger, familier, på arbejdspladser og andre steder, hvor konflikter lægger sig hindrende i vejen.
Uddannelsen kan give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige terapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse. Dette kræver deltagelse i 4-dags kursus i narrative samtaler (eller tilsvarende) og aflevering og godkendelse af en 10 siders grunduddannelsesopgave, hvorefter man kan starte på terapeutuddannelsens 2. år.
Undervisningsform
Undervisningen består af:
- Teoretiske og metodiske oplæg med udgangspunkt i den læste litteratur og i deltagernes praksis.
- Træning og øvelser i mindre grupper.
- Supervision i forhold til konkrete dilemmaer i konfliktmægling.
- Løbende drøftelser af teori og metode sat i relation til deltagernes praksis.
- Iværksættelse af eksperimenter på deltagernes arbejdspladser med relation til undervisningen.
- Arbejde med egne erfaringer i forhold til konflikter.
Forløb
Uddannelsen består af 12 undervisningsdage fordelt på seks moduler af to dages varighed klokken 9-16. Der er en obligatorisk studiegruppedag samt en mindre skriftlig eller praktisk opgave mellem hvert undervisningsmodul. Uddannelsen afsluttes med et mundtligt oplæg med udgangspunkt i deltagernes egne cases
Studiegrupper
Ud over undervisningen på holdet mødes deltagerne i faste studiegrupper uden underviser en hel dag imellem hvert undervisningsmodul. Studiegrupperne aftaler selv mødested og tid. Studiegrupperne etableres på det første modul og er obligatoriske.
Litteratur
Litteratur, der skal anskaffes til denne efteruddannelse, oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.
Eksamensform
Deltagerne skal i løbet af året lave fem mindre skriftlige og/eller praktiske opgaver, som er øvelser af de narrative konfliktmæglingsmetoder i praksis. Forløbet afsluttes med, at hver deltager fremlægger eksempler på sin praksis med inspiration fra uddannelsen. Hver fremlæggelse bevidnes af de øvrige deltagere.
Adgangskriterier
Forløbet regnes for en efteruddannelse, hvorfor det er et krav, at deltageren har en faglig relevant grunduddannelse som lærer, socialrådgiver, pædagog, sygeplejerske, sundhedsplejerske, politi eller anden faggruppe med en mellemlang grunduddannelse indenfor det sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige område eller en grunduddannelse som psykolog, læge eller anden relevant akademisk uddannelse.
Kursusbevis
For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal kursisten opfylde følgende:
- Have haft max. to dages fravær på undervisningsdagene.
- Have udført fem skriftlige eller praktiske opgaver mellem undervisningsdagene.
- Have deltaget i studiegruppedagene.
- Have lavet en mindre mundtlig præsentation af egen case som afslutning på uddannelsen.
Ofte stillede spørgsmål
Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:
For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%
Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.
For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%
NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.
Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).
Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.
Ja, er man privatbetalende får man 20% rabat på vores længerevarende efteruddannelser – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret.
Parkering i Snekkersten
Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.
Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.
Download pdf med kort og symboler – klik her
Parkering i Århus
Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.
Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag
Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.
Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.
Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk
Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.
Underviser
Datoer
Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.
1. feb 2024 Snekkersten
Tilmeld
DETALJER
Snekkersten - Kursusnr. 23-650
23-650
1. feb 2024
1. dec 2023
12+5 dage
28.900 kr. inkl. moms
Lasse Offenberg
Martin Nevers
Min. 12 - maks. 24 deltagere
1. feb 2024 - 2. feb 2024
19. mar 2024 - 20. mar 2024
23. apr 2024 - 24. apr 2024
6. jun 2024 - 7. jun 2024
22. aug 2024 - 23. aug 2024
3. okt 2024 - 4. okt 2024
Kl. 9-16.
Der gives 20% rabat til ikke-cvr registrerede privatbetalere (23.120 kr. inkl. moms). Betaling kan deles over 2 kalenderår når 2 finansår.
DISPUK 2, Strandvejen 202a, 3070 Snekkersten
28. feb 2024
5. apr 2024
15. maj 2024
20. jun 2024
12. sep 2024
Kl. 9-16. Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på første mødegang.
Har du spørgsmål til kurset?
Registration Form
12+5 dage
1. feb 2024 Snekkersten
28.900 inkl. moms
Der gives 20% rabat til ikke-cvr registrerede privatbetalere (kr. 23.120). Betaling kan deles over 2 kalenderår.