Narrativ konflikthåndtering – 1-årig uddannelse

Tag en efteruddannelse i narrativ konflikthåndtering og lær at adskille konflikten fra personerne: Det skaber mulighed for at se andre perspektiver og muligheder.

DISPUK’s efteruddannelse i narrativ konflikthåndtering og mediation giver en grundig indføring i metodiske, teoretiske, etiske og praktiske muligheder for konflikthåndtering.

Formål

Konflikter opstår, når der ikke kan skabes mening i de uretfærdigheder og krænkelser, man oplever, og man ikke kan få øje på forståelige eller acceptable intentioner hos den anden. Man kan også sige, at konflikter opstår, når de fortællinger, der er til rådighed, ikke kan favne og inddæmme uenighederne. Konflikter fjerner ofte mennesker fra hinanden og indimellem også fra sig selv. Det vil sige, at indholdet i konflikten kan blive vigtigere end de skader på relationer, som konflikten skaber.

Efteruddannelsen i narrativ konflikthåndtering skærper deltagernes blik for, hvordan konfliktfortællinger skaber dominerende sandheder, og den træner deltagerne i at hjælpe til opløsningen af fastlåste situationer og etableringen af nye handlinger. 

Målgruppe

Uddannelsen er relevant for alle, der arbejder med mennesker, samt hvor konflikter kan stå i vejen for trivslen og opgaveløsningerne: Konflikter i skoler, institutioner, fængsler og i forhold til kriminalitet, foreninger, familier, på arbejdspladser og andre steder, hvor konflikter lægger sig hindrende i vejen.

Uddannelsen kan give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige terapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse. Dette kræver deltagelse i 4-dags kursus i narrative samtaler (eller tilsvarende) og aflevering og godkendelse af en 10 siders grunduddannelsesopgave, hvorefter man kan starte på terapeutuddannelsens 2. år.Uddannelsen kan med deltagelse i 4-dages kursus i narrative samtaler, eller tilsvarende, samt en 10 siders opgave, give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige samtaleterapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse. 

Bemærk dog, at tilmelding til 2.-3. året er forbeholdt igangværende kursister fra grunduddannelsen på DISPUK. De skal tilmelde sig senest d. 8. august året før opstart af 2.-3-året. Herefter tilbydes evt. resterende pladser (eller plads på ventelisten) til øvrige ansøgere fra eksempelvis konflikthåndterings-uddannelsen.  

Undervisningsform

Undervisningen består af:

  • Teoretiske og metodiske oplæg med udgangspunkt i den læste litteratur og i deltagernes praksis.
  • Træning og øvelser i mindre grupper.
  • Supervision i forhold til konkrete dilemmaer i konfliktmægling.
  • Løbende drøftelser af teori og metode sat i relation til deltagernes praksis.
  • Iværksættelse af eksperimenter på deltagernes arbejdspladser med relation til undervisningen.
  • Arbejde med egne erfaringer i forhold til konflikter.

Forløb

Uddannelsen består af 12 undervisningsdage fordelt på seks moduler af to dages varighed klokken 9-16. Der er en obligatorisk studiegruppedag samt en mindre skriftlig eller praktisk opgave mellem hvert undervisningsmodul. Uddannelsen afsluttes med et mundtligt oplæg med udgangspunkt i deltagernes egne cases

Studiegrupper

Ud over undervisningen på holdet mødes deltagerne i faste studiegrupper uden underviser en hel dag imellem hvert undervisningsmodul. Studiegrupperne aftaler selv mødested og tid. Studiegrupperne etableres på det første modul og er obligatoriske.

Litteratur

Litteratur, der skal anskaffes til denne efteruddannelse, oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.

Eksamensform

Deltagerne skal i løbet af året lave fem mindre skriftlige og/eller praktiske opgaver, som er øvelser af de narrative konfliktmæglingsmetoder i praksis. Forløbet afsluttes med, at hver deltager fremlægger eksempler på sin praksis med inspiration fra uddannelsen. Hver fremlæggelse bevidnes af de øvrige deltagere.

Adgangskriterier

Forløbet regnes for en efteruddannelse, hvorfor det er et krav, at deltageren har en faglig relevant grunduddannelse som lærer, socialrådgiver, pædagog, sygeplejerske, sundhedsplejerske, politi eller anden faggruppe med en mellemlang grunduddannelse indenfor det sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige område eller en grunduddannelse som psykolog, læge eller anden relevant akademisk uddannelse.

Kursusbevis

For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal kursisten opfylde følgende:

  • Have haft max. to dages fravær på undervisningsdagene.
  • Have udført fem skriftlige eller praktiske opgaver mellem undervisningsdagene.
  • Have deltaget i studiegruppedagene.
  • Have lavet en mindre mundtlig præsentation af egen case som afslutning på uddannelsen.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.

Klik her for at se opdateret liste på vores faq-side

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

12+5 dage

31.000 inkl. moms kr.

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

5. feb 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 10. dec 2024

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

5. feb 2025 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - Kursusnr. 25-650

25-650

5. feb 2025

10. dec 2024

12+5 dage

31.000 kr. inkl. moms

Lasse Offenberg

Martin Nevers

Min. 12 - maks. 24 deltagere

5. feb 2025 - 6. feb 2025

27. mar 2025 - 28. mar 2025

19. maj 2025 - 20. maj 2025

11. aug 2025 - 12. aug 2025

17. sep 2025 - 18. sep 2025

17. nov 2025 - 18. nov 2025

Kl. 9-16.

DISPUK 1, Stationsvej 13, 3070 Snekkersten

28. feb 2025

9. apr 2025

12. jun 2025

1. sep 2025

7. okt 2025

Kl. 9-16.
Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på første mødegang.

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.