Nyhedsbrev august 2022

Sommeren rinder ud

08.08.2022
Share

Vi befinder os i slutningen af august. Kalenderens sidste sommermåned. Om lidt rinder sommeren og dagene ud, men sikke en august, vi har haft.

Utallige solrige dage, hvor rekordhøje temperaturer har fået vaffelis til at løbe ned af kinderne, og selv de mest kuldskære til at hoppe i bølgen blå. Lune aftener, hvor en stor orange blodmåne har rejst sig fra havet og banet vej for klare stjernenætter med flere spektakulære meteorregne, der har givet os god mulighed for at ønske. Sommerfester og festivaler uden coronapas og mundbind, hvor støvede dansetrin er blevet fundet frem og pudset af.

Samtidig har det været en august, hvor klimaforandringernes uhyggelige konsekvenser er blevet tydelige for os alle. Hvor den lave nedbør kombineret med de sveddryppende temperaturer har medført ekstrem tørke flere steder i Europa. Vi har set billeder af skovbrande i Frankrig og af den udtørrede flod Po i det nordlige Italien, og hvis en landmand har mødt en mariehøne på sin vej, er den højst sandsynligt blevet sendt afsted med et ønske om regnvejr i morgen.

Og samtidig med, at vi har svedt – og til dels både nydt og bekymret os om varmen – har det ligget i de fleste baghoveder, at vi om lidt kigger ind i en vinter med rekordhøje el- og varmepriser, grundet en krig, der synes uden ende.

Ja august 2022 har for mange budt på en særegen cocktail af sommerrus og bekymringer, men også på nye begyndelser. Ikke mindst rundt om på landets skoler og uddannelsesinstitutionerne, hvor et “nyt år” er ringet ind. Ovenpå en lang sommerferie står den igen på madpakker, skoletasker, forelæsninger og spidsede blyanter. Hverdagen er i gang – men med lidt ekstra energi.

           

Det gælder også hos os i DISPUK.

Husene i Snekkersten og Aarhus vrimler igen med entusiastiske kursister, der lyder latter og refleksioner rundt om i haverne og på gangene, og duften af krydderier og nybagt kage spreder sig fra vores køkkener. Det samme gør idéerne og initiativerne fra vores konsulentkontor og ledelse.

Vi har samlet lidt af dem her…

 

Aftenevent

Narrativ Salon i Aarhus
Kærlighed på arbejdspladsen

De sidste par år har vores direktør og konsulent Lasse Offenberg tænkt stadig mere på begrebet kærlighed i faglige sammenhænge.

Den gamle chilenske biolog, Humberto Maturana, der var med til at udvikle systemiske ideer, skrev og talte om kærlighed som et grundbegreb og som en fundamental kraft i al udvikling.

Samtidig har den gamle skelnen mellem det professionelle, personlige og private gjort sit til, at fagfolk ikke blev for varme om hjertet – og denne stærke skelnen dukker stadig op, når snakken om kærlighed på arbejdspladsen tages.

Til denne narrative salon vil Lasse Offenberg dykke ned i, om kærlighed kan være et relevant begreb i vores faglige praksis? Hvad kan den, kærligheden, når vi arbejder med mennesker – og måske mennesker, som ikke har mødt så meget af den? Og er det overhovedet legitimt at bringe et sådant begreb ind i et fagligt felt, eller er det – som nogen vil mene – at bringe private følelser ind i arbejdet?

Narrativ Salon, 15. november, kl. 17 -19
RESTAURANT NorR, Marselisborg Havn i Aarhus.

Pris 200,- kr.

Klik her for tilmelding

 

Ny uddannelse på DISPUK

Kontaktlæreruddannelse for
efterskole- og højskolelærere

Vi har lavet en ny uddannelse på DISPUK for lærere på landets høj- og efterskoler.

Læreren skal ikke være terapeut, men skal kunne hjælpe eleverne med at håndtere problemstillingerne i hverdagen. På de fleste efterskoler og højskoler har man mange års erfaring med at gøre det, og den oplæring, man som lærer har fået i at håndtere alt det, der ligger ud over at være underviser, har ofte været igennem ”learning by doing” og sparring med de mere erfarne lærere på skolen.
Vores erfaring siger, at lærerne ofte savner konkrete metoder at arbejde ud fra, når det kommer til denne del af lærergerningen, og at narrativ praksis her kan være en hjælp.
Den narrative praksis tilbyder nemlig et filosofisk afsæt og konkrete arbejdsmetoder til at håndtere samtaler og aktiviteter med mennesker for hvem, livet er svært, uden at det behøver at blive terapi.

Læs mere om uddannelsen her.

 

Eftermiddagsevent 

Oplev live narrative samtaler

På DISPUK tilbyder vi en unik mulighed for at bevidne en narrativ samtalesession med enkeltpersoner, par eller familier i både Snekkersten og Aarhus. Hvert halvår er der fire samtaler i begge byer, hvor man som deltager kan opleve, hvordan en narrativ samtale med en af DISPUKs konsulenter kan udspille sig. Samtalerne bevidnes af deltagerne skriftligt med et brev til den eller dem, der bliver interviewet om deres problemer. Her kan deltagerne relatere samtalens temaer og problemstillinger til deres eget liv. Der vil være mulighed for drøftelse af samtalen, når den er afsluttet .

I Snekkersten gennemføres samtalerne af Allan Holmgren, Martin Nevers, Lasse Offenberg og Anne Romer.
I Aarhus gennemføres samtalerne af Allan Holmgren, Lone Kaae Morell og Lasse Hauge.
Prisen er 750 kr. inkl. moms

Tilmeld dig her.

 

OVERVEJER DU AT LÆSE TIL PSYKOTERAPEUT?

KOM TIL GRATIS INFOMØDE I SNEKKERSTEN ELLER AARHUS

Det kan være en vigtig og stor beslutning at vælge efteruddannelse. Der er mange retninger og ”skoler” at vælge imellem, og uddannelse er både tidskrævende og omkostningsfuldt.

DISPUKs fulde uddannelse i narrativ samtalepraksis består af tre trin: DISPUKs 5-årige psykoterapeutiske efteruddannelse er den længste og mest omfattende uddannelse. Mange tager bare første år, eller de tre første år – måske fordi man ikke kan se sig selv i en decideret psykoterapeutisk praksis. Uanset om man arbejder indenfor familiearbejde,  i skoleverdenen, på opholdssteder, børne- og ungdomsinstitutioner, med behandling – og rådgivning, erhvervslivet eller i privat praksis, giver DISPUKs uddannelser et solidt narrativt fundament at arbejde ud fra.

På vores infomøder vil deltagerne få information om uddannelsens opbygning og indhold, og der vil blive rig lejlighed til at stille spørgsmål og få en fornemmelse af stemningen og ånden i DISPUK.

Det er gratis at deltage. Du melder dig til her.

1. sep 2022 Aarhus

13. okt 2022 Snekkersten

Aftenevent 

Narrativ Salon i Snekkersten
Hvorfor telefonrådgivning ikke bare er at tale i telefon

Hvert år modtager hundredtusinder af mennesker rådgivning over telefon alene gennem de mange danske telefonrådgivninger. Hertil kommer al den rådgivning, som socialrådgivere, socialpædagoger, sygeplejersker, sundhedsplejersker, læger, psykologer og andre fagprofessionelle foretager hver dag over telefon som en del af deres arbejde. Ikke desto mindre gives den faglighed, der knytter sig til denne særlige rådgivningsform, sjældent særlig opmærksomhed, ligesom den også er mindre statusbelagt end ”face-to-face” rådgivning. ”Alle kan vel tale i telefon” kan være indstillingen.

Socialrådgiver og cand.scient.soc. Nanna Boysen fra Mødrehjælpen er en af forfatterne til bogen Telefonrådgivning – en grundbog, og hun er gæst på Narrativ Salon den 7. december, hvor hun i samtale med DISPUKs konsulent Eva Kragh vil fortælle om de muligheder og fordele, der findes ifm. telefonrådgivning.

Nanna vil også fortælle om, hvad der kan bidrage til at styrke og kvalificere fagligheden for de, der har telefonrådgivning som en væsentlig del af deres arbejde.

Narrativ Salon, 7. december kl. 19-21
DISPUK 2, Strandvejen 202B 

Pris 200 kroner. Køb billet her.

 

Podcast

Ny sæson af Tætte Talks på vej

I øjeblikket er vi i gang med forberedelserne til optagelsen af efterårets sæson af vores podcastserie Tætte Talks.

Denne gang går vi tæt på mennesker, der bevidst har brudt med en eller flere familiemedlemmer. Det er vores konsulent Lasse Hauge, der har valgt temaet, og det bliver ham, der taler med de medvirkende.

Vi giver besked på diverse kanaler, når podcasten er klar. I mellemtiden kan du høre vores tidligere Tætte-Talks sæsoner her.

 
Kærlig hilsen fra os alle i DISPUK

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.