Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning & Konsultation

Dagtilbuddet kommer ud til beboerne nu

Eva Påsken Aflyst

At fortælle historier i en Corona-tid

 

”Dagtilbuddet kommer ud til beboerne nu” fortæller funktionsleder, Kirsten Breinholt fra Voksen Pædagogiske Tilbud i Herlev kommune. Kommunens dag- og aktivitetstilbud er lukkede under Corona-krisen, og på området for voksne udviklingshæmmede fortsætter hverdagen på så velkendt en måde som muligt. Bl.a. ved at medarbejderne fra de midlertidigt lukkede dagtilbud nu indgår på botilbuddene. Nogle medarbejdere kommer om formiddagen og laver aktiviteter med beboerne, og andre medarbejdere indgår i arbejdsplanen resten af døgnet. Der bliver taget på mange ture ud af huset i denne tid, for at sikre, at ikke for mange er for tæt sammen. Turene ud af huset prioriteres højt, omend det bliver mere og mere indviklet i takt med, at der også her er enkelte corona-smittede borgere, og at smitten naturligvis hverken skal spredes i det enkelte botilbud eller mellem botilbuddene.

Kirsten Breinholt fortæller, at de aflyste Påsken i år. ”De fleste af vores borgere har ikke brug for mere langstrakt weekend eller ferie. De har brug for hverdagen. Derfor bliver påskedagene helt ligesom hverdagene, som beboerne kender, og de kommer på tur med bus og laver de aktiviteter de plejer sammen med personalet.” Det har krævet, at medarbejderne er med på at få planlagt deres arbejdstider på søn- og helligdage, hvor de ellers ikke er vant til at skulle på arbejde.

”Det helt centrale har været et godt og konstruktivt samarbejde om at møde borgernes behov - også på bekostning af ”plejer” og medarbejdernes privatliv. "Jeg har kæmpe respekt for medarbejdernes og de lokale ledernes store bidrag i denne tid”, siger Kirsten Breinholt.