Eksistentielle dilemmaer i narrativ terapi
Man bør som terapeut være opmærksom på ikke at falde i metodefælden – lige gyldigt hvilken metode eller retning, man praktiserer. Det er klientens fortælling og udfoldelsen af denne og de temaer den indeholder, der skal være i centrum. Ikke metoden.
Når man bliver undervist i narrativ terapi, er uddannelsen selvfølgelig fokuseret på, at man skal lære de ”narrative kort” – eksternalisering, bevidning, genforfattende og genforbindende samtaler.
Den gode professionelle skal kende sine metoder, sin teori og filosofi, må ikke være bange for at tale om problemer i sine terapier og skal kunne forbinde problemerne i terapien med sine metoder, teori og filosofi. Men den professionelle terapeut skal til enhver tid kunne gøre rede for hvilke eksistentielle temaer og dilemmaer, der arbejdes med i terapien.
Man bør som terapeut være opmærksom på ikke at falde i metodefælden – lige gyldigt hvilken metode eller retning, man praktiserer. Det er klientens fortælling og udfoldelsen af denne og de temaer den indeholder, der skal være i centrum. Ikke metoden.
Narrativ terapi skal være varsom med ikke at blive metoden og at blive reduceret til en teknik, et redskab eller en metode. Narrativ terapi må ikke blive instrumentaliseret. Må ikke blive et instrument for at opnå noget andet. Hvis man kun følger ”kortene” har man fjernet fokus fra det, som terapi egentlig handler om, nemlig omsorg over for de mennesker der har problemer, de ikke selv kan håndtere. Det kan være deres relation til andre, til kulturen eller til sig selv. Mennesker, der søger terapi, har problemer med at eksistere, med at leve livet. Det er med andre ord eksistentielle problemer, mennesker søger hjælp til, når de søger terapi.
Denne workshop eksplorerer, hvad man kan forstå som eksistentielle temaer og dilemmaer, og hvordan man kan arbejde med dem i narrativ terapi.
Allan Holmgren inviterede som den første Michael White til Danmark i 1987 og han er en af de fremmeste repræsentanter i Norden for narrativ terapi.
Ofte stillede spørgsmål
Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:
For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%
Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.
For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%
NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.
Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).
Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.
Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk
Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.
Kl. 9-16
2.500 kr. inkl. moms
(klik her for at se alle datoer)
Datoer oplyses senere.
Underviser
Datoer
Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.
Datoer oplyses senere.

Har du spørgsmål til kurset?
Registration Form
Kl. 9-16
2.500 kr. inkl. moms