Hvorfor opstår spiseforstyrrelser og hvordan hjælper man bedst?

I Danmark lider 75.000 børn, unge og voksne af spiseforstyrrelser: 5.000 har anoreksi, 30.000 har bulimi og 40.000 tvangsoverspiser, lyder tallene fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Sundhedsdatastyrelsen skriver, at der de senere år er blevet 4.500 flere danskere med en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser kan ses som en reaktion på livsforstyrrelser eller traumatiske hændelser, og er en effekt af noget, der er sket i det komplekse liv. Kroppen taler. Maden taler. Måske er der tale om, at det, man ikke kan sige med sproget, bliver sagt med kroppen? For er det således, at når ens stemme ikke bliver hørt, ja, så taler man igennem kroppen?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive rejst på DISPUKs psykiatriseminar 2022, der fokuserer på spiseforstyrrelsernes kompleksitet. Der vil både være oplæg fra personer, som har været ramt af spiseforstyrrelser og af fagpersoner, der har erfaringer med at tale med personer ramt af spiseforstyrrelser. Der vil blive fortalt unikke historier, som alle, der arbejder med spiseforstyrrelser, ikke kan undgå at blive berørt og tage ved lære af.

Program

08.30: Tjek ind på Zoom, morgenkaffe og goddag.

09.00: Velkommen: Skal vi hellere tale om livsforstyrrelser end spiseforstyrrelser? Det narrative perspektiv på spiseforstyrrelser og psykiske lidelser i det hele taget v. direktør hos DISPUK, Allan Holmgren.

09.30:  En fortælling om en spiseforstyrrelse, v. Mellissa Kjær. Melissa har været ramt af en spiseforstyrrelse siden hun var 10 år. Hun er i dag 26 og lever et helt almindeligt liv med arbejde og kæreste. Men det har været en lang sej vej gennem behandlingssystemet.

10.00: Pause.

10.15: Refleksion over morgenens oplæg i små grupper på Zoom.

10.30: Endnu en fortælling fra en person, som har inside erfaringer med en spiseforstyrrelse, v. Lina Neimann. Lina udviklede en spiseforstyrrelse om respons på at hun ikke lige var klar til at starte i gymnasiet. Hun klarer sig fint i dag med job og kæreste.

11.00: Pause.

11.15:  Erfaringer fra arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser, v. psykoterapeut og socialrådgiver Trine Svarrer. Trine arbejder til daglig i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, som behandlingsansvarlig, og er for tiden vældig optaget af samtaler med mænd, der er ramt af en spiseforstyrrelse. De fortæller om store overspisninger, tvangsmotion, restriktion og regler omkring mad, sociale begrænsninger og stor forpinthed. LMS har i løbet af efteråret 2021 kørt to gruppeforløb, hvor deltagerne udelukkende er mænd, der ønsker behandling for deres spiseforstyrrelse. 

12.00: Frokost

13.00: Refleksion i nye smågrupper i forhold til morgenens oplæg: Hvad hæfter deltagerne sig ved? Hvilke pointer er der for deltagerne?

13.30: Erfaringer med samtaler med mennesker med spiseforstyrrelser efter seksuelle overgreb v. direktør hos DISPUK, Anette Holmgren. Anette har i mange år især talt med kvinder, der har været udsat for voldsomme og traumatiske seksuelle overgreb. Disse traumer og overgreb har haft stor effekt på kvindernes forhold til deres egen krop og naturligvis til mad

14.30:  Pause.

14.45:  Allan Holmgren: Spiseforstyrrelser som livsforstyrrelser – del 2. Allan, der har arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser og andre alvorlige psykiske lidelser  i mere end 40 år, vil redegøre for magtdimensionen i spiseforstyrrelser, hvordan det fortvivlede forsøg på at få magt over sit eget liv kan forstås som en respons på ubærlige og tragiske livsomstændigheder.

15.30: Kommentarer til dagen fra deltagerne.

16.00:  Slut på dagens program.

Du vil få link til onlineseminaret på mail få dage før afvikling!

Betaling
Hvis man skal have fakturaen sendt til sin arbejdsplads, benyt venligst “Tilmeld”-linket.

Ellers benyt “Køb billetter” via Billetfix her på hjemmesiden.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

1 dag

18. mar 2022 Online

1000 kr. inkl. moms

Privatbetalende tilmelder sig via "køb billetter" på Billetfix.

Underviser

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

18. mar 2022 Online Tilmeld

DETALJER

Online - Kursusnr. 22-890

22-890

18. mar 2022

1. mar 2022

1

1000 kr. inkl. moms

Allan Holmgren

Min. 30 - maks. 100 deltagere

18. mar 2022

kl. 9-16

Foregår online via ZOOM.

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.