Tag en 1-årig pædagogisk lederuddannelse og skab større sammenhæng mellem din ledelse og institutionens pædagogiske eller behandlingsmæssige retning og selvforståelse.

En lederuddannelse på DISPUK er en uddannelse, der både styrker og forandrer dig som leder og som menneske. Den gør det muligt at se og forstå andres og egne handlinger i et perspektiv, der både inddrager historien, magtperspektivet og ikke mindst den kultur og den tid, vi alle er en del af. Med narrativ pædagogisk ledelse kan en arbejdsplads tilegne sig en kommunikations- og arbejdsform, der ændrer grundstemningen i retning af større fællesskab

Formål

Man kan kun lede mennesker, man er forbundet med. Derfor ruster denne efteruddannelse dig til at forene din egen ledelsesstil med de bærende pædagogiske retningslinjer og principper på din institution. Pædagogisk ledelse på et narrativt fundament handler om at skabe forudsætninger for engagement, faglighed og medmenneskelighed gennem menneskers fortællinger om det, der er vigtigt for dem i deres arbejde. Dermed skabes der et fælles sprog samt stærke bånd i organisationen.

Der skal fortælles historier om det pædagogiske og behandlingsmæssige arbejde, dets grundlag og formål, som både ledelse og medarbejdere kan se sig selv i. Disse fortællinger skal omsættes til retningsgivende handlinger i hverdagen overalt i organisationen

Målgruppe

Denne efteruddannelse henvender sig til ledere indenfor hele det pædagogiske område, såsom folkeskoler, gymnasier, handelsskoler, tekniske skoler, bosteder, opholdssteder, efterskoler, kostskoler, børnehuse, uddannelsesinstitutioner mv.

Undervisningsform

På undervisningsdagene vil deltagerne modtage undervisning i form af teoretiske og metodiske oplæg med inddragelse af den læste litteratur. Der vil være demonstration og træning af en række forskellige metoder og principper. På studiegruppedagene mødes deltagerne i mindre grupper uden underviser.

Forløb

Gennem den 1-årige efteruddannelse vil kursisterne blive undervist i:

 • En teoretisk og metodisk indføring i narrativ ledelsesteori og narrative procesmetoder.
 • Teoretisk og metodisk sammenhængende pædagogik baseret på narrative og poststrukturalistiske ideer.
 • Narrative samtalemetoder og bevidningspraksis til udfoldelse og håndtering af vanskeligheder og konflikter.
 • Narrative samtalemetoder til udvikling og styrkelse af medarbejdernes færdigheder og viden.
 • Narrative supervisions- og coachingmetoder.
 • Ledelse af udviklingsprocesser for grupper og teams.
 • Afholdelse af brugbare og udviklende møder som mødepladser for fortællinger.
 • Langsigtet styring efter pædagogiske principper og organisatoriske mål.
 • Udvikling af organisationens fortællinger og praksis.

Studiegrupper

Deltagerne skal i mindre studiegrupper mødes fem hele dage mellem de enkelte moduler for at træne metoder, drøfte teori og udveksle erfaringer.

Litteratur

Bøger, der skal anskaffes af kursisten:

Oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.

Bøgerne kan købes på www.dispuksforlag.dk

Ledelse og konsulentarbejde

Narrativ leder- og konsulentuddannelse – først menneske, da leder

Tilmeld

Eksamensform

Der er ikke nogen egentlig eksamen på efteruddannelsen.  På den sidste modul skal deltagerne fremlægge eksempler for de øvrige kursister i mindre grupper på, hvad man har eksperimenteret med på sin institution med inspiration fra uddannelsen. Hver kursist har ca. 30 minutter at fremlægge i. Hver fremlæggelse får en bevidnende respons fra ”publikum”.

For at kunne erhverve sig et bevis på gennemført efteruddannelse, skal kursisten opfylde følgende:

 • Have deltaget i mindst 10 af de 12 undervisningsdage.
 • Have deltaget i studiegruppedagene (fem dage).
 • Have afleveret refleksionspapirer med afsæt i litteraturen samt eventuelle hjemmeopgaver til de enkelte mødegange
 • Have fremlagt eksempler på anvendelsen af de narrative idéer i praksis for de øvrige kursister på det sidste modul.

Adgangskriterier

Der er ikke nogen adgangskriterier for denne efteruddannelse – ud over at man skal beskæftige sig med ledelse i hverdagen.

Efter gennemførelse af uddannelsesforløbet har man mulighed for at fortsætte på DISPUKs 2-årige lederuddannelses andet år.

Kursusbevis

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

Ja, er man privatbetalende får man 20% rabat på vores længerevarende efteruddannelser – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret.

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.

Snekkersten

Aarhus
 

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

12+5 dage

18. jan 2022 Snekkersten

39.900 kr. inkl. moms

Der gives 20% rabat til ikke CVR-registrerede privatbetalere (kr. 31.920).

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

18. jan 2022 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - Kursusnr. 22-550

22-550

18. jan 2022

1. nov 2021

12+5 dage

39.900 kr. inkl. moms

Eva Kragh

Martin Nevers

Min. 16 - maks. 24 deltagere

18. jan 2022 - 19. jan 2022

3. mar 2022 - 4. mar 2022

28. apr 2022 - 29. apr 2022

9. jun 2022 - 10. jun 2022

23. aug 2022 - 24. aug 2022

4. okt 2022 - 5. okt 2022

Kl. 9-16.

Der gives 20% rabat til ikke CVR- registrerede privatbetalere (kr. 31.920)

DISPUK 2, Strandvejen 202a, 3070 Snekkersten.

9. feb 2022

1. apr 2022

16. maj 2022

20. jun 2022

12. sep 2022

Kl. 9-16. Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på den første mødegang.

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Joan Bruun Andersen

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.