Nu i Aarhus: Narrativ salon om dokumentation og sprogets kraft

Salonbeskrivelse

Efter en udsolgt salon i Snekkersten i efteråret 2022, afholder vi nu salonen i Aarhus. Tema og gæster er de samme, men ikke nødvendigvis indhold.

Vi lever i en tid, hvor der skrives som aldrig før. Ikke bare på sociale medier, men også i diverse fagdiscipliner hvad enten man er socialrådgiver, lærer, pædagog, psykolog, sygeplejerske eller leder. Vi skriver ofte for at dokumentere og kommunikere vores arbejde til de instanser eller systemer, vi arbejder i.

I en årrække har Martin Nevers, direktør, underviser, supervisor og terapeut hos DISPUK, været optaget af, hvordan de dokumenter, der laves, også bliver potentielle identitetspapirer for de mennesker, dokumenterne handler om.

”Når vi skriver om mennesker gør vi dem til objekter. De forlader så at sige centrum. Det undrer mig gang på gang, hvorfor vi ikke i stedet skriver til dem, det handler om og viser andre interesserede, hvad vi har skrevet? Det ville sætte borgeren i centrum. Et menneske, der skrives til bliver et subjekt i verden,” forklarer Martin.

Derfor har han -endnu engang – inviteret Mette Larsen, antropolog og underviser ved professionshøjskolen i København, til DISPUK i Aarhus mandag den 13. marts kl. 19.00 til en Narrativ Salon, hvor de to vil tale om sprogets skabende og destruerende kraft, om identitet og om, hvad man som socialrådgiver, pædagog, lærer, psykolog eller leder kan gøre for både at honorere, at vi skal leve op til særlige krav fra systemet, og styrke menneskers handlekraft og identitet, når vi skriver.

Mette Larsen udkom i maj 2022 med bogen ”Blikke fra dem du skriver om – Børn og unges aktindsigt” om effekterne af de forskellige dokumentationspraksisser rundt om børn og unge, anbragt uden for hjemmet. Mette har i bogen interesseret sig for at undersøge hvad børn og unge selv fortæller er effekterne af de dokumenter, som er skrevet om dem i tidens løb. Mette var også gæst på vores udsolgte salon om samme tema i Snekkersten i 2022, og I kan godt glæde jer til at høre hende i samtale med Martin.

Salonen indledes med musik og fællessang, og der vil blive serveret et glas vin samt snacks.

Mette Larsen

Ofte stillede spørgsmål

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Ja, vin, snacks og vand.

2 timer

200 kr. + billetgebyr inkl. moms

13. mar 2023 Aarhus

Tilmeldingsfrist: 9. mar 2023
Kl. 19.30-21.00

Interviewer

Datoer

13. mar 2023 Aarhus Tilmeld

DETALJER

Aarhus - 22-964

22-964

13. mar 2023

9. mar 2023

2 timer

Gratis

Martin Nevers

Min. 12 - maks. 36 deltagere

26. jan 1970

kl. 19.30-21.00

Restaurant NorR Marselisborg Havnevej 46D 8000 Aarhus

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

hartvith@dispuk.dk

2093 6400

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.