Narrativ Salon: Om at tage kulturen til behandling

Som optakt til vores DISPUK-seminar har vi inviteret den amerikanske filosof Todd May til en Narrativ Salon, hvor han i selskab med Lasse Offenberg vil udforske, hvad Michael White mente når han med inspiration fra Michel Foucault talte om narrativ praksis som ”politik med lille p”. Og hvordan vi måske kan omsætte den inspiration i vores hverdagspraksis?

Narrativ praksis tager afsæt i en grundantagelse om at problemer ikke bare opstår indefra og ud hos det enkelte individ, men opstår i en kultur og en tid med dens normer og standarder og særlige praksisser, der bidrager til at forme os som mennesker – og forme de problemer, vi rammes af.

I vores individualiserede kultur, kommer vi meget let til at lave terapi – og coaching, supervision, konsulentarbejde, skole-hjem-samtaler osv. – hvor problemer individualiseres. ”Politik med lille p” handler således om bl.a. at lave samtaler, der udforsker kulturens rolle i at skabe vores problemer.

I det arbejde var og er den franske idéhistoriker Michel Foucault en stor inspirationskilde. En fællesnævner i Foucaults omfangsrige værker er, at han aldrig stopper med at påpege sammenhængen mellem kultur og, hvordan vi udvikler os som individer. Foucaults anti-essentialistiske identitets-teori står som alternativ til forestillingen om en uomgængelig og naturlig identitets-kerne. For når vores normer er historisk betingede, er det altid muligt at orientere sig efter en anden normativitet og dermed en anden identitetskonklusion.

I terapeutisk sammenhæng betyder dette fx, at vi kan arbejde med at eksternalisere de internaliserede normer, så det bliver muligt at få øje på deres og kulturens rolle i at forme de problemer, mennesker bokser med og tage stilling til om vi er tilfredse med den indflydelse de har.

Netop sammenhængen mellem kultur og terapi, mellem normer og identitet er, hvad vi ønsker at udforske i selskab med den amerikanske filosof Todd May, der dels har et indgående kendskab til Foucault og blandt andet har skrevet bogen The Philosophy of Foucault og dels de seneste 15 år har interesseret sig for narrativ teori og praksis.

Lasse og todd portræt

Ofte stillede spørgsmål

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen. Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Vi serverer vand, vin og snacks på vores saloner.

Kl.17.00-19.00

200,- kr. + billetgebyr inkl. moms

14. jun 2023 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 6. jun 2023
Kl.17.00-19.00

Interviewer

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.