DISPUK inviterer til Narrativ salon om de dominerende kulturelle diskurser, når det kommer til kærlighed. Lasse Offenberg og Anne Øfsti vil tale om den kompleksitet, som kærlighed repræsenterer i menneskers liv i dag, og som terapeuter bliver nødt til at forholde sig til i arbejdet med parterapi.

Hvis du har set den populære programserie Parterapi – elsker du mig stadig? hvor psykologen Orna Guralnik guider par gennem konflikter med deres partnere og dem selv, eller hvis du måske selv har gået til parterapi eller kender nogen, der har, så har tanken sikkert slået dig: Gad vide, hvad parterapeuten tænker? Om forelskelse, utroskab, kedsomhed, fordeling af husarbejde og pligtsex? Hvilke idealer om kærlighed og samliv er der på spil, hos terapeuten selv, og kan hun undgå at få mest sympati for den ene parts synspunkter? Hvis hun ikke kan undgå det – hvordan håndterer hun så det? Og hvordan bruger terapeuten sproget til at nærmer sig sprækkerne i disse idealer?    

Den norske terapeut og forsker Anne Øfsti har i mange år beskæftiget sig med parterapeuters tanker om kærlighed, intimitet og seksualitet. I sin bog Parterapi – Kærlighed, intimitet og samliv i en brydningstid har hun fået en række parterapeuter til at reflektere over deres egne taget-for-givet-holdninger og værdier, når de taler med par, der har udfordringer i samlivet.

Direktør i DISPUK, Lasse Offenberg, har inviteret Anne til en narrativ salon for, at hun kan fortælle os om sit arbejde med par og om sin forskning i dominerende kulturelle diskursers betydning for, hvad vi forstår som ” par”. Sammen vil de to tale om den kompleksitet, som kærlighed repræsenterer i menneskers liv i dag, og som terapeuter bliver nødt til at forholde sig til i arbejdet med parterapi, og om hvordan man kan arbejde med den kompleksitet i terapien.

Anne Øfsti og Lasse Offenberg

Ofte stillede spørgsmål

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Vi serveres vand, vin og snacks på vores saloner.

2 timer

200,- kr. + billetgebyr inkl. moms

2. maj 2023 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 2. maj 2023
Kl. 17.00-19.00

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Nis Hartvith

Kursussekretær

hartvith@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.