Sammen med plejehjemmet Munkensdam i Kolding inviterer vi til Narrativ Salon om de dominerende fortællinger, der findes om plejehjem – og hvilke alternative historier, der også kunne fortælles.

Plejehjem, ældrecenter, plejecenter, alderdoms­hjem, plejebo­lig, institution? Beskrivelserne af de boliger, som omkring 40.000 ældre i Danmark lever i, er mange – og i medierne knyttes de ofte sammen med vidnesbyrd om kritisable forhold.

Det er vigtigt, at vi får fokus på manglende hænder og økonomi i ældreplejen, men det er lige så vigtigt, at de dårlige historier ikke ender med at stå alene. Det kan resultere i endnu mindre personale og i værste tilfælde, at dem, der arbejder på plejehjem, begynder at tro på, at de er dårlige mennesker.

Sammen med plejehjemmet Munkensdam i Kolding inviterer vi derfor til årets første Narrative Salon, hvor vi taler om de dominerende fortællinger, der findes om plejehjem – og hvilke alternative historier, der også kunne fortælles.

Hvilke effekter har det for eksempel, når en person ytrer: ”Jeg skal i hvert fald ikke ende på plejehjem”, hvilket er en gængs frase for mange danskere? Både for den, der siger det (og måske ender netop der), men også for dem, der arbejder på et plejehjem eller måske har pårørende, der bor på plejehjem? Og hvilken effekt har ordet ’pleje’ egentlig for borgernes agenthed?

I en samtale mellem DISPUKs konsulent Lone Kaae Morell og leder på Munkensdam Pleje- og daghjem Lena Schødt Sørensen samt chef for plejehjem, aktivitet, køkken og demensområdet i Kolding Kommune Gitte Meyer vil vi forsøge at komme med en række modsvar til de dominerende narrativer om landets plejehjem.

Den Narrative Salon foregår på Munkensdam i Kolding, 12. januar klokken 15-17 og koster 50,- kr. som betales ved indgangen. Salonen indledes med fællessang og lidt godt til ganen.

2 timer

50 kr. i døren

Datoer oplyses senere.

Gruppe mennesker diskutere hvordan man også kunne leve på et plejehjem

Datoer

Datoer oplyses senere.

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Lena Schødt Sørensen

less@kolding.dk

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.