Denne intensive 1-årige efteruddannelse giver en grundig indføring i den narrative praksis og i dens metodiske, teoretiske og etiske perspektiver i behandling af mennesker og deres familier ramt af misbrug.

Hvad er der sket? Hvad er vigtigt for dig? Hvilke mulige veje er der at gå herfra? Og sammen med hvem?
Selv et skadeligt forbrug er altid forbundet med grunde, intentioner og håb, som mennesker kan have brug for at tale om for at kunne komme videre. Med narrative metoder kan professionelle hjælpe mennesker med at frigøre sig fra rusmidlets dominerende og negative indflydelse på deres liv og skabe et grundlag for varige forandringer.

Formål

Denne efteruddannelse har fokus på at uddanne professionelle til at tale med mennesker, der har et skadeligt forbrug af rusmidler. Efter uddannelsen vil deltagerne kunne være i stand til at tale med den enkelte og familien om de erfaringer og muligvis traumer, der ofte er en del af et skadeligt forbrug og som kan stå i vejen for at mennesker kan bevæge sig i den retning de ønsker.

Målgruppe

Efteruddannelsen henvender sig til personer, som arbejder med misbrugsproblematikker i relation til børn, unge, voksne eller familier, og som ønsker at kunne bruge narrative forståelser og metoder i samtaler og aktiviteter i forbindelse med misbrugsproblematikker. Deltagerne kan arbejde i rådgivningscentre, institutioner, socialpsykiatrien, skoler, familieafdelinger, behandlingshjem eller i andre sammenhænge, hvor man arbejder med misbrugsproblematikker og skadeligt forbrug af rusmidler.

Uddannelsen kan med deltagelse i 4-dages kursus i narrative samtaler, eller tilsvarende, samt en 10 siders opgave, give merit for grunduddannelsen i DISPUKs 3-årige samtaleterapeutuddannelse og 5-årige psykoterapeutuddannelse.

Bemærk dog, at tilmelding til 2.-3. året er forbeholdt igangværende kursister fra grunduddannelsen på DISPUK. De skal tilmelde sig senest d. 8. august året før opstart af 2.-3-året. Herefter tilbydes evt. resterende pladser (eller plads på ventelisten) til øvrige ansøgere fra eksempelvis rusmiddelbehandleruddannelsenuddannelsen.

Undervisningsform

Undervisningen fokuserer på træning af de såkaldte narrative “samtalekort” og på forskellige teorier om selvet, hjernen, stoffer, motivation, forandring og traumer. Disse enkeltelementer udgør grundlaget for de praktiske behandlingsmuligheder som narrativ praksis kan tilbyde voksne, unge, familier og grupper, der er under indflydelse af misbrug og rusmidler. Der vil være et væsentligt fokus på deltagernes egne erfaringer fra praksis.

Ud over undervisningsmodulerne mødes deltagerne på fem obligatoriske studiegruppedage.

Mellem hvert modul skal der afleveres en brevskrivningsopgave, som man får individuel respons på fra underviserne.

Forløb

Deltagerne mødes i faste studiegrupper uden underviser en hel dag imellem hvert undervisningsmodul. I alt 5 dage. Studiegrupperne aftaler selv mødested og tid. Studiegrupperne etableres på det første undervisningsmodul og er obligatoriske.

Studiegrupper

Deltagerne mødes i faste studiegrupper uden underviser en hel dag imellem hvert undervisningsmodul. I alt 5 dage. Studiegrupperne aftaler selv mødested og tid. Studiegrupperne etableres på det første undervisningsmodul og er obligatoriske

Litteratur

Litteratur oplyses efter sidste tilmeldingsfrist.

Eksamensform

Deltagerne skal i løbet af året lave fem skriftlige refleksioner eller breve, som omhandler brugen af de narrative metoder og er en øvelse af disse metoder i praksis.

Adgangskriterier

Foruden et arbejde med rusmiddelproblematikker i relation til børn, unge, voksne eller familier, er der ingen adgangskriterier til efteruddannelsen.

Kursusbevis

For at kunne erhverve sig et bevis på at have gennemført uddannelsen, skal deltageren opfylde følgende krav:

  • Have deltaget i undervisningen minimum 10 ud af de 12 undervisningsdage.
  • Have deltaget i øvelser, teamarbejde og drøftelser på holdet.
  • Have modtaget supervision på egen praksis på holdet.
  • Have deltaget i fire ud af fem studiegruppedage.
  • Have afleveret fire ud af fem skriftlige refleksioner eller breve á ca. en A4-side.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.

Klik her for at se opdateret liste på vores faq-side

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

12+5 dage

31.000 kr. inkl. moms

Startdato
(klik her for at se alle datoer)

3. apr 2025 Snekkersten

Tilmeldingsfrist: 1. feb 2025

Underviser

Datoer

Nedenfor kan du se relevante datoer og andre detaljer for kurset.

3. apr 2025 Snekkersten Tilmeld

DETALJER

Snekkersten - 25-140

25-140

3. apr 2025

1. feb 2025

12+5 dage

29.900 kr. inkl. moms

Lone Kaae Morell

Anine Boisen

Min. 12 - maks. 24 deltagere

3. apr 2025 - 4. apr 2025

Alle dage kl. 9.00-16.00.
Øvrige datoer følger omkring sommer 2024

DISPUK 2 Strandvejen 202B 3070 Snekkersten

Alle dage kl. 9.00-16.00.
Øvrige datoer følger omkring sommer 2024

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Mette Agerbo

Kursussekretær

agerbo@dispuk.dk

4922 5161

Send mail

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.