Bliv uddannet narrativ samtalepraktiker på denne selvstændige 1-årige efteruddannelse, der samtidig er første del af DISPUKs psykoterapeutuddannelse.

DISPUKs narrative grunduddannelse (tidligere kaldt Basisåret) har fokus på at overvinde dominerende, begrænsende og problematiske fortællinger i menneskers liv og på disse fortællingers effekter på menneskers identitet og relationer. Den narrative samtalepraksis og de narrative ”samtalekort” styrker menneskers selvfortællinger, fornemmelse af sig selv og handlekraft.

På denne grunduddannelse, der også danner 1. året for DISPUKs psykoterapeutuddannelse, introduceres de væsentligste begreber og tankegange, der er forbundet med post-strukturalistisk og narrativ tænkning, som omsættes til konkret praksis.

Formål

Efteruddannelsen sigter mod, at deltagerne tilegner sig grundlæggende narrative færdigheder som:

  • at udføre samtaler og teamarbejde,
  • at styrke og udvikle personlige og professionelle færdigheder i relation til deres jobfunktion,
  • at tilegne sig færdigheder til meningsskabelse i komplekse sammenhænge og problemstillinger samt,
  • at opnå forståelse for forskellige former for magt, herunder egen potentiel magtudøvelse i det professionelle virke.

Målgruppe

Lærere, socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker, sundhedsplejersker og andre faggrupper med en mellemlang grunduddannelse indenfor det sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige område, som bruger samtalen i pædagogiske og behandlingsmæssige tiltag og problemstillinger.

Undervisningsform

Teoretiske oplæg med udgangspunkt i den læste litteratur.

  • Træning og øvelser i mindre grupper.
  • Plenumøvelser med udgangspunkt i deltagernes praksis.
  • Løbende drøftelser af teoretiske antagelser sat i relation til deltagernes praksis samt overførsels- og anvendelsesværdien af undervisningen.
  • Konsultationer i forhold til deltagernes sager, problemstillinger og dilemmaer.
  • Supervision og samtaler i mindre praksisgrupper med en underviser.

Undervisningen foregår med et detaljeret fokus relateret til deltagernes konkrete praksis. Det betyder, at det er et krav, at deltagerne har mulighed for at praktisere samtaler på egen arbejdsplads/frivilligt regi for at kunne deltage i undervisningen.

Forløb

DISPUKs narrative grunduddannelse er af et års varighed. Hvert undervisningsmodul er af to dages varighed. I alt 18 dage, svarende til 144 lektioner.

Efter at have gennemført den etårige grunduddannelse og fået godkendt en skriftlig opgave på 10 A4-sider, er det muligt at fortsætte på 2.-3. året og blive uddannet narrativ samtaleterapeut og derefter 4.-5. året og blive narrativ psykoterapeut.

Psykoterapeutuddannelsens tredeling ser således ud:

  • DISPUKs narrative grunduddannelse – Her vil på beviset stå: Narrativ samtalepraktiker
  • DISPUKs Efteruddannelse i Narrativ Samtalepraksis –
    2.-3. år Her vil på beviset stå: Narrativ samtaleterapeut
  • DISPUKs Efteruddannelse i Narrativ Samtalepraksis –
    4.-5. år: Her vil på diplomet stå: Narrativ psykoterapeut

Uddannelsen er godkendt som efteruddannelse i psykoterapi under Dansk Psykoterapeutforening, og der skal ske skriftlig tilmelding til hver del af uddannelsen.

Læs om hele psykoterapeutuddannelsen her

Studiegrupper

Ud over undervisningen på holdet mødes deltagerne i faste studiegrupper uden underviser en dag imellem hvert undervisningsmodul. I alt otte dage. Der laves udkast til datoer, som studiegrupperne selv efterfølgende kan ændre. Studiegrupperne etableres på det første undervisningsmodul, og de aftaler selv mødested.

Litteratur

Deltagerne forventes at læse litteratur til hvert undervisningsmodul. Litteraturen er primært på dansk. Litteraturen er af varierende sværhedsgrad. Det forventes, at deltagerne selv anskaffer de bøger, der indgår i programmet.

Eksamensform

Året afsluttes med, at deltagerne afleverer en skriftlig opgave på max. 10 A4-sider, som bedømmes af underviserne. Der gives skriftlig og/eller mundtlig tilbagemelding. Det er et krav, at opgaven godkendes inden eventuel fortsættelse på 2. og 3. året.

Deltagerne vil i løbet af året ligeledes skulle udforme 2-3 skriftlige refleksioner og breve på 1-2 sider.

Adgangskriterier

DISPUKs narrative grunduddannelse regnes som en selvstændig efteruddannelse. Alle deltagere skal være i besiddelse af følgende kvalifikationer for at kunne deltage på den etårige uddannelse:

  • Være uddannet f.eks. lærer, pædagog, plejer, sygeplejerske, socialrådgiver, socialformidler, sundhedsplejerske, SOSU-assistent eller have anden tilsvarende faglig baggrund.
  • Via relevant erhvervsarbejde at have erhvervet sig kvalifikationer, der sikrer et rimeligt og nødvendigt fagligt niveau.
  • Kunne læse tekster om teori og metode på dansk, svensk og norsk.

Dispensation fra adgangskriterierne sker ved individuel bedømmelse af tidligere uddannelse, kurser og erhvervserfaring.

Kursusbevis

For at gennemføre den narrative grunduddannelse samt modtage et kursusbevis som narrativ samtalepraktiker, skal deltageren opfylde følgende krav:

  • Have deltaget i undervisningen minimum 15 ud af 18 undervisningsdage.
  • Have deltaget i øvelser, teamarbejde og drøftelser på holdet.
  • Have modtaget supervision på holdet af egen praksis.
  • Have deltaget i fem ud af otte studiegruppedage
  • Have afleveret 2-3 skriftlige refleksioner af 1-2 A4-side
  • Have afleveret og fået godkendt den afsluttende skriftlige opgave.

Ofte stillede spørgsmål

Afmelding af efteruddannelser og kurser sker i henhold til følgende betingelser:

For efteruddannelser:
Ved afmelding inden sidste tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist og inden uddannelsesstart opkræves 50%
Ved afmelding efter uddannelsesstart opkræves 100%

Ved flerårige efteruddannelsesforløb, hæfter man kun økonomisk for et uddannelsesår ad gangen. Et eventuelt afbud til fortsættelse på en efteruddannelse, skal være DISPUK i hænde senest 3 mdr. inden næste uddannelsesårs opstart.

For workshops og kortere kurser:
Ved afmelding inden tilmeldingsfrist opkræves 0%
Ved afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves 100%

NB. Man har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag man tilmelder sig. Dette gælder også ved tilmelding efter sidste tilmeldingsfrist.

Nej. Man skal ikke betale ved tilmelding. Der fremsendes faktura efter sidste tilmeldingsfrist (medmindre andet er angivet i kursusbeskrivelsen).

Ja, er man privatbetalende kan man betale i rater. Man får en faktura på det fulde beløb, som man selv deler op i det antal rater, man ønsker. Det skal være det samme beløb, der indbetales hver gang. Det er et krav, at første rate er betalt inden kursusstart, og at sidste rate er betalt inden uddannelsen afsluttes.

Ja, er man privatbetalende får man 20% rabat på vores længerevarende efteruddannelser – medmindre man får tidskud fra sin arbejdsplads, kompetencefonden eller lignende på kr. 10.000 eller mere. Rabatten gives kun ved fremsendelse af faktura til kursistens privatadresse og man må ikke have et aktivt CVR-nummer registreret.

Parkering i Snekkersten

Der er parkeringsmuligheder på begge adresser og på vejen.

Da Snekkersten Stationsvej er en smal vej, hvor der indimellem kører store lastbiler, må vi henstille til, at man kun parkerer på den side, der vender mod nord. Ellers er der parkeringspladser på Snekkersten Station 3 min. fra DISPUK. Parkering på Parallelvej frabedes, da der ellers ikke er plads til vejens beboere.

Download pdf med kort og symboler – klik her

Parkering i Århus 

Ved Restaurant NorR (Marselisborg havn) er der parkering lige uden for halvøen, hvor Restaurant NorR ligger. Hvis der er mangel på ledige pladser der, er der altid pladser på den store grusplads før svinget.

Der kan parkeres på havnens pladser. Blot skal man huske at registrere sin nummerplade på en Ipad i baren hos  Restaurant NorR, senest 2 timer efter man har parkeret. Parkering gælder frem til kl. 23.59 samme dag

Nej, men vi har her fremhævet nogle af de steder, vi særligt kan anbefale i nærheden af vores undervisningssted i hhv. Snekkersten og Århus.

Klik her for at se opdateret liste på vores faq-side

Ja, på alle vores kurser og uddannelser er der inkluderet morgenmad, frokostbuffet og eftermiddagskaffe/kage.

Vores frokostbuffet er grøn med fokus på årstidens grøntsager. Det er derfor muligt at spise sig mæt, selvom man ikke spiser dagens kødret. Der bruges æg og animalske mejeriprodukter i vores køkken, så det er ikke muligt at spise vegansk. Kontakt kontoret ved eventuelle spørgsmål på dispuk@dispuk.dk

Har du fødevareallergener, så kontakt kontoret for at gøre os opmærksom på det. Aftal også gerne nærmere med køkkenpersonalet, når du møder ind på undervisningsstedet.

18+8 dage

35.500 kr. inkl. moms

27. mar 2023 Aarhus

Tilmeldingsfrist: 15. jan 2023
Fortsat mulighed for tilmelding

20% rabat til ikke-CVR registrerede privatbetalere kr. 28.400

Datoer

27. mar 2023 Aarhus Tilmeld

DETALJER

Aarhus - Kursusnr. 23-130

23-130

27. mar 2023

15. jan 2023

18+8 dage

35.500 kr. inkl. moms

Martin Nevers

Min. 12 - maks. 24 deltagere

27. mar 2023 - 28. mar 2023

20. apr 2023 - 21. apr 2023

22. maj 2023 - 23. maj 2023

15. jun 2023 - 16. jun 2023

17. aug 2023 - 18. aug 2023

18. sep 2023 - 19. sep 2023

12. okt 2023 - 13. okt 2023

6. nov 2023 - 7. nov 2023

28. nov 2023 - 29. nov 2023

Alle dage kl. 9-16.

20% rabat til ikke-CVR registrerede privatbetalere kr. 28.400.

Restaurant NorR, Marselisborg Havnevej 46d, 8000 Aarhus C.

3. apr 2023

2. maj 2023

7. jun 2023

19. jun 2023

7. sep 2023

2. okt 2023

31. okt 2023

22. nov 2023

Kl. 9-16. Datoer kan ændres når grupperne er etableret, hvilket sker på den første mødegang.

Tilmeld

Har du spørgsmål til kurset?

Kontakt

Mette Agerbo

Kursussekretær

agerbo@dispuk.dk

4922 5161

Kontakt

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder, opdateringer og specialtilbud leveret direkte i din indbakke.