4 dages kursus. Alle kan tale om traumer

Den 2. april 2019, Helsingør

Kursusnr.: 19-808

”Hun sagde, at hun godt vidste, der var sket ting, som ikke var i orden, men at jeg skulle tale med psykiateren. Jeg troede det var fordi, hun ikke kunne holde ud at høre om det, fordi det var så forfærdeligt. Så selvfølgelig sagde jeg ingenting til andre” (37årig kvinde om sine erfaringer fra indlæggelser på psykiatrisk afd.)

Dette intensive 4 dages kursus i narrativt traumearbejde, er for alle, der ønsker brugbare metodiske ideer og grundig teoretisk forståelse i arbejdet med traumer.

Traumatiske oplevelser nedbryder mennesker. De printer sig fast i hukommelsen og bliver ved med at øve indflydelse, med mindre man får mulighed for at dele dem med en anden, som forstår. Narrativt traumearbejde handler blandt andet om at hjælpe mennesker med at genetablere troen på de værdier, som traumerne trådte på. 

Dette intensive undervisnings- og træningskursus, er en omfattende introduktion til de grundlæggende principper indenfor narrativt arbejde med traumatiserede mennesker. Undervisningen vil med oplæg, demonstrationer og træning bidrage til at deltagerne bliver i stand til at arbejde med traumer ved hjælp af metoder som: Bevidning, Eksternalisering; HVAD-modellen; inddragelse af andre i samtalen; breve og dokumenter.

Kurset præsenterer deltagerne for begreber som: Komplekse traumer; enkeltstående traumer; vold og misbrug; magt; skam og skyld; værditraumatisering; psykose og hallucinationer; fremmedgørelse og intimitet; selvet og bevidsthedsstrømmen; fortællinger; kultur og normer. 

Målgruppe:
Kursusdagene er både for deltagere med noget kendskab til narrativ praksis, som ønsker bedre forståelse af de grundlæggende metoder og principper i arbejdet med traumer, og for deltagere uden kendskab til narrativ praksis. Deltagerne kommer til at inddrage egne personlige erfaringer og fortællinger.

Litteratur (forventes læst inden kurset):
Anette Holmgren (2018): Terapifortællinger. Hans Reitzels Forlag. Kan købes her
David Denborough (2008): Kapitel 2 af Michael White: At arbejde med mennesker der lider under konsekvenserne af multiple traumer - et narrativt perspektiv. Dansk Psykologisk Forlag (fremsendes pr. mail).

Om underviseren:
Anette Holmgren har arbejdet som terapeut og underviser i 20 år. Hun har et indgående teoretisk og metodisk kendskab til arbejdet med mennesker udsat for traumer. Anette Holmgren har skrevet en række bøger og artikler om narrativ terapi.Terapifortællinger – narrativ terapi i praksis(2008), Dansk Psykologisk Forlag, Fra Terapi til Pædagogik(red), Hans Reitzels forlag, Narrativ praksis i skolen(red), Hans Reitzels Forlag. Artikler: ”Hvordan man kommer videre når svaret er: ”Det ved jeg ikke”, Fokus på familien 2008;”Alle kan tale om Traumer”, Fokus på familien 2010.

 

Underviser(e): Anette Holmgren
Datoer: Den 2.-5. april 2019. Alle dage kl. 9-16
Sted: Kulturhuset Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør
Kulturhuset Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør
Deltagerantal: Min. 12 - maks. 36 deltagere
Pris: kr. 8.500 inkl. moms. 10% rabat ved 3 eller flere deltagere fra samme arbejdsplads
Tilmeldingsfrist: Den 1. marts 2019
Kursusnr.: 19-808
For nærmere
information:
Kontakt kursussekretær Joan Andersen på mail andersen@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

Underviser(e):

Anette Holmgren
Anette Holmgren CV
Læs mere

4 dages kursus. Alle kan tale om traumer

Underviser(e):
Anette Holmgren
Datoer:
Den 2.-5. april 2019. Alle dage kl. 9-16
Sted:
Helsingør
Deltagerantal.:
Min. 12 - maks. 36 deltagere
Pris.:
8.500 inkl. moms. 10% rabat ved 3 eller flere deltagere fra samme arbejdsplads
Tilmeldingsfrist:
1. marts 2019
Kursusnr.:
19-808
For nærmere information:
Kontakt kursussekretær Joan Andersen på mail andersen@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

For nærmere information:

JOAN BRUUN ANDERSEN

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

Skriv til Joan, hvis du er i tvivl:

Sted:

Kulturhuset Toldkammeret
Havnepladsen 1, 3000 Helsingør
Telefon: 4922 5161
E-mail: dispuk@dispuk.dk