Refleksionuge (uge 40): Ledelse og organisationsarbejde: Effektivisering og optimering af tværfaglige og relationelle processer

Start den 29. september 2018, Kreta

Kursusnr.: 805-18

Refleksionsuge for direktører, chefer, ledere, interne og eksterne konsulenter, coaches, supervisorer og terapeuter, der arbejder med menneskers og organisationers lærings- og forandringsprocesser 

Deltagerne kan denne uge fordybe sig i narrative metoder i forhold til forskellige typer af samtaler, processer og ledelsesmæssige og organisatoriske problemstillinger.

Der vil være en grundig introduktion til narrative og poststrukturalistiske perspektiver på ledelse, samtaler og organisatoriske problemstillinger for deltagere, der ikke kender til de narrative metoder. Og en fordybende repetition for deltagere, der allerede har et solidt kendskab til de narrative og poststrukturalistiske perspektiver.

De narrative og poststrukturalistiske begreber og metoder vil blive grundigt gennemgået, og deltagerne vil få rig lejlighed til at træne metoderne, der vil blive relateret til deltagernes hverdag hjemme, så deltagerne umiddelbart vil kunne anvende metoderne hjemme i eget job. Der vil især være fokus på bevidning, poetisering, eksternaliserende og genforfattende samtaler. Og der vil blive arbejdet grundigt med stress, fornemmelsen af fiasko og følelsen af utilstrækkelighed gennem træning af det såkaldte ”fiasko-samtalekort”, der åbner for både nye handlemuligheder og for en revitalisering af identitet.

Deltagerne skal medbringe en problemstilling fra sin arbejdsplads eller sit liv, der kan arbejdes med på kurset, og kommer til at:

  • Træne de narrative samtalemetoder
  • Arbejde med og overvinde sine ”ømme” og sårbare punkter
  • Se nye sammenhænge i sit liv
  • Reflektere over teori, begreber og inspiration fra bl.a. Michael White, Michel Foucault, Gilles Deleuze, Friederich Nietzsche, Ole Fogh Kirkeby & Allan Holmgren, og
  • At relatere de poststrukturalistiske filosofier og narrative metoder til ledelse, konsultativt arbejde, coaching & organisatorisk kompleksitet i egen hverdag.

Form:

  • Oplæg fra underviseren,
  • Kommentarer og spørgsmål til de i forvejen udsendte artikler og kapitler, som deltagerne skal forholde sig til ved at medbringe et citat fra hver læste tekst
  • Deltagerne skal interviewe et par personer inden kurset samt skrive et brev til de interviewede personer inden kurset. Der arbejdes med svarene fra interviewene og brevet på kurset.
  • Interviewøvelser og
  • Refleksion over egne problemstillinger og historier. 

Formen vil (forhåbentlig) bære præg af lethed og humor, hvor bestræbelsen er at skabe nye perspektiver på fastlåsende ideer og praksisformer. Der undervises 10 gange 3 timer (kl. 9-12 & 16-19 i 5 dage) startende søndag. Onsdag er fridag. 

Ugens program:
Lørdag:Afrejse fra Kastrup
Søndag:Undervisning kl. 9-12 samt 16-19 
Mandag:Undervisning kl. 9-12 samt 16-19
Tirsdag:Undervisning kl. 9-12 samt 16-19
Onsdag:Fridag
Torsdag:Undervisning kl. 9-12 samt 16-19
Fredag:Undervisning kl. 9-12 samt 16-19
Lørdag:Hjemrejse fra Chania

Litteratur
Oplyses efter sidste tilmeldingsfrist. 

Om underviseren:
Allan Holmgren har mere end 40 års ledererfaring og erfaring fra arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer. Han har skrevet talrige artikler og kapitler om ledelse, coaching og organisationsarbejde. 

Om kursushotellet:
Det er i år 23. gang, at DISPUK afholder reflektionssuge på Kreta i oktober. Hotel Rithymna Beach er et af Kretas bedste hoteller, direkte til havet, med tre udendørs og en indendørs swimmingpool, 4 tennisbaner med kunstigt græs, bordtennis, massage- & fitness-center m.m. Det ligger 6 km fra Rethymnon by. Læs mere om hotellet

Fuld pakke:
Inkluderer fly/hotel og halvpension på Hotel Rithymna Beach. Man bor på dobbeltværelse som enkeltværelse med hav udsigt. Efter sidste tilmeldingsfrist er det kun muligt at blive tilmeldt en fuld pakke, så længe der er ledige pakke-rejser (fly og hotel). Der forespørges hos TUI efter tilmelding. Pris for fuld pakke er kr. 29.800,- (momsfrit). Der flyves kun fra Kastrup på den fulde pakke.

Selvrejsende:
Sørger man selv for fly og hotel er kursusafgiften kr. 18.800,- (momsfrit) Noter venligst at du er selvrejsende ved tilmelding i notefeltet. Vi kan anbefale følgende 2 prisvenlige hoteller i nærheden af kursushotellet:

Hotel Orion (ligger lige overfor kursushotellet) 
Hotel Mathias (ligger i gåafstand fra kursushotellet) 

Der holder en bus til DISPUKs kursister i Chania lufthavn som kører til kursushotellet ved ankomst. Er man selvrejsende og flyver man med de samme fly som gruppen, så er man velkommen til at køre med i bussen (giv besked til sekretær Joan Andersen, så underviserne og rejseselskab bliver orienteret om ekstra passagerer). Ankommer man på et andet tidspunkt, står man selv for sin transport til sit hotel. En taxi fra Chania lufthavn til kursushotellet koster ca. €100. 

Efter sidste tilmeldingsfrist fremsendes der artikler samt information om hjemmearbejde, der skal laves før kurset afholdes. 

Underviser(e): Allan Holmgren
Datoer: Den 29/9-6/10 2018 (uge 40)
Sted: Hotel Aquila Rithymna Beach, Rethymnon, Kreta
Deltagerantal: Min. 12 - maks. 28 deltagere
Pris: kr. 37.250 Momsfrit for fuld pakke, som inkluderer fly/hotel (via Kastrup) og halvpension. Sørger du selv for fly og hotel koster kurset kr. 18.800,- (der skal ske forespørgsel på fuld pakke efter sidste tilmeldingsfrist
Tilmeldingsfrist: Den 1. august 2018
Kursusnr.: 805-18
For nærmere
information:
Kontakt kursussekretær Joan Andersen på mail andersen@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

Underviser(e):

Allan Holmgren
Allan Holmgren
Læs mere

Refleksionuge (uge 40): Ledelse og organisationsarbejde: Effektivisering og optimering af tværfaglige og relationelle processer

Underviser(e):
Allan Holmgren
Datoer:
Den 29/9-6/10 2018 (uge 40)
Sted:
Kreta
Deltagerantal.:
Min. 12 - maks. 28 deltagere
Pris.:
kr 37.250 Momsfrit for fuld pakke, som inkluderer fly/hotel (via Kastrup) og halvpension. Sørger du selv for fly og hotel koster kurset kr. 18.800,- (der skal ske forespørgsel på fuld pakke efter sidste tilmeldingsfrist
Tilmeldingsfrist:
1. august 2018
Kursusnr.:
805-18
For nærmere information:
Kontakt kursussekretær Joan Andersen på mail andersen@dispuk.dk eller telefon 4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

For nærmere information:

JOAN BRUUN ANDERSEN

Kursussekretær

andersen@dispuk.dk

4922 5161 (dagligt kl. 10-13)

Skriv til Joan, hvis du er i tvivl:

Sted:

Hotel Aquila Rithymna Beach
Rethymnon, Kreta