Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning & Konsultation

Opskrifter

DISPUK har altid været kendt for sin gode mad. Køkkenpersonalet bliver tit spurgt om, hvordan opskriftten er på det ene og det andet. Derfor vil vi gerne på denne side komme med nogle af favoritterne, så du selv kan lave dem derhjemme.

Auberginepostej

Lakseroulade med stenbiderrogn

Ines' Pinjetærte 

Lisas Broccoli-salat 

Salat med gulerødder og appelsiner 

Salat med sorte bønner

Auberginepostej

Ingridienser 6-8 per.:

  • 2 Auberginer
  • 3-4 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • Citronsaft efter smag
  • Salt og peber
  • 100 g semi-dried tomater i olie
  • 2 Æg
  • 1 dl piskefløde
  • 60 g reven parmesan
  • Lidt smør til formene


Flæk auberginerne og rids dem med en knic på kryds og tværs. Sæt splitter af hvidløg ned i auberginekødet - drys med salt - læg en rosmarinkvist i midten og luk med den anden halvdel af auberginen. Bag dem i et ildfast fad i ca. 45 min. ved 200 C. Lad dem køle lidt af inden du fjerner kvisten og mos dem med en gaffel. Smag til med citron, salt og peber.

Lad blot olien sidde på tomaterne og hak dem relativt fint. Pisk æggene sammen og rør dem i de mosede auberginer sammen med piskefløden og de hakkede tomater. Smag til med salt og peber.

Smør portionsforme med smør og fyld farsen der i. Drys med parmesan og bag dem i ca. 30 min, ved 180 C.

Lakseroulade med stenbiderrogn

  • 5 æg
  • 450 gr hakket spinat
  • lidt muskatnød
  • salt, peber
  • lidt mælk
  • ca. 3 spk. mel

Det hele blandes og røres sammen. Bredes ud på en bageplade med bagepapir på. Bages ved 200 grader i 8 minutter. Afkøles!

  • 1 bæger hytteost
  • 1 bæger flødeost
  • 200 gr stenbiderrogn
  • 1 lille hakket rødløg

Det hele blandes sammen og kommes ud over spinaldejen. Rulles til en roulade, sættes i kølskabet et par timer. Kan derefter skæres i ca. 2 cm tykke skiver og pyntes med stenbiderrogn, laks eller krebsehaler. 

 taerte-3.jpg

Tilbage til oversigt

Ines' Pinjetærte

Dej:

  • 75 g. malede hasselnødder
  • 2dl mel
  • 75 g,smør/margarine
  • 2 spsk ymer/creme fraiche

Fyld:

  • 200 g. revet cheddarost
  • 2 æg
  • 1dl piskefløde
  • 25 g. pinjekerner

Smøret smuldres i melet, de malede nødder og salt, og samles med ymer/creme fraiche. Dejen fordeles i et smurt tærtefad og bages i 12 min. ved 225 grader.
Fordel osten på tærterbunden. Æg og fløde piskes sammen og hældes over - drys pinjekernerne over.
Bages ved 200 grader ca. 30 min.
Serveres lun med henkogte pærer eller med grøn salat.

 

taerte1.jpg

Tilbage til oversigt

Lisas Broccoli-salat

Fyld:

  • 2 broccoli
  • 1½ dl. solsikkekerner
  • 1½ dl. rosiner
  • 1 hakket rødløg

Dressing:

  • 1½ dl. Miracle Whip light
  • 3 tsk. rødvinseddike
  • lidt salt
  • smages til med sukker eller flydende honning

Salaten blandes og dressing vendes i. Sættes koldt i ca. 1 time før servering.

 

broccolisalat.jpg

Tilbage til oversigt

Salat med gulerødder og appelsiner

  • 500 g gulerødder
  • 200 g blandet salat, fx frisee salat, rucco!a og romainesalat
  • 2 appelsiner
  • 1 bdt basilikum
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 spsk olie
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • evt 50 g hasselnøddeflager 

Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave og kog dem 1 min. Skyl dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe at.

Skyl salaten godt og riv evt. bladene i mindre stykker. Skær skrallen og den hvide hinde af appelsinerne og skeer kødet i tynde skiver.

Pisk en dressing af honning, olie og appelsinsaft og smag til med salt og peber.
Vend grøntsager og frugt i dressingen og drys evt. med nødder.
Opskriften er udviklet af Hjerteforeningen.

 

 salatappelsin.jpg

Tilbage til oversigt

Salat med sorte bønner

(4 personer)

  • 150 g udblødte små sorte bønner
  • vand + salt
  • persillestilke el, porretop

DRESSING:

  • 2 spsk. dijonsennep m/basilikum el. Provence-krydderier
  • fintrevet skal af citron
  • 2 spsk. citronsaft
  • ca. 4 spsk. olivenolie
  • blandede salater, f eks. Erisee,rucola og babyspinat
  • 3-4 spsk. soltørrede tomater i olie, hakkede
  • 1 ds.melonkugler i sirup, ca. 425g

TILBEHØR: godt brød

Kom bønnerne i rigelig koldt vand, og lad dem stå i blød mindst 10 timer (gerne natten over). Smid vandet væk, og kog dem i nyt friskt vand med salt og et par persillestilke. Kogetiden er ca. 45 minutter. Prøv om bønnerne er tilpas møre. Hæld dem i en sigte, og brus dem over med koldt vand. Pisk en kraftig cremet dressing of sennep, citron og olivenolie. Olien skal i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber, og vend bønner i sammen med de soltørrede tomater. Lad det gerne trække 1 time eller mere. Skyl og bland salaterne, læg dem på et fad, og anret bønnerne ovenpå. Hæld væden fra melonkuglerne og læg dem i kanten. Spis evt. godt brød til.

 

boenner.jpg

Tilbage til oversigt